Genomineerd

Afbeelding van het logo van the great indoor award

voor The Great Indoors Award

De Bibliotheek in de Korenbeurs is genomineerd voor The Great Indoors Award.

The Great Indoors Award is een internationale interieur ontwerp award die uitgereikt wordt binnen vier categorieën; show & sell voor winkels, relax & consume voor horeca, hotels en spa’s, concentrate & collaborate voor kantoorruimten en conferentiecenters en serve & facilitate voor bibliotheken, ziekenhuizen, theaters en scholen. Uit de 271 inzendingen uit 39 landen is de Bibliotheek in de Korenbeurs binnen de laatste categorie genomineerd.

De jury bestaande uit Deyan Sudjic – directeur Design Museum London, Brendan Cormier – curator Victoria and Albert Museum, Alexis Georgacopoulos – directeur ECAL (Ecole Cantonale d’Art de Lausanne), Nora Fehlbaum – co-CEO van Vitra en Jasper Jansen – designer/oprichter i29 maakt 31 oktober bekend wie de uiteindelijke winnaar is.

Binnen de categorie Serve & Facilitate zijn vier andere bureaus genomineerd, waarvan twee uit Japan, één uit Spanje en één uit Oostenrijk. De uiteindelijke winnaar wordt gemaakt tijdens een ceremonie in Rebelle in Maastricht.

De Bibliotheek in de Korenbeurs opende in juni 2015 haar deuren. Het concept voor de Korenbeurs is ontwikkeld door het Ministerie van Verbeelding. Het ontwerp is gemaakt door hanratharchitect in samenwerking met gideonpeele.architect.

In de monumentale Korenbeurs is een binnentuin gecreëerd. Een deel van de boekenkasten is gemaakt van industrieel karton. Wanneer de CO2 opname van het productiebos en CO2 productie tijdens de verwerking van het papier met elkaar worden verrekend, is het effect CO2 positief. De stoelen aan de leestafel zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen en in de moestuin worden ingrediënten verbouwd die koffie, smoothie en paninibar Vol-koren gebruikt voor de bereiding van de huisgemaakte producten.

Elkaar ontmoeten en samen informatie maken, ontdekken en uitwisselen staat hier, naast het uitlenen van media, centraal.