Ondertekening

Op de foto: Sjaak Bijloo (bestuur Hof in Zuid) en Theo Schilthuizen (waarnemend directeur de Bibliotheek Schiedam) na het ondertekenen van de samenwerkingscontract.

Bibliotheekvoorziening dicht bij huis

Op woensdag 10 september 2014 opent Wijkcentrum Hof in Zuid, met daarin onder andere een bibliotheekvoorziening.

In deze bibliotheekruimte zijn een leestafel, Wifi, een compacte algemene collectie en een ophaal- en inlevermogelijkheid te vinden. Zo wortelt de Bibliotheek, na de opening van de Bibliotheek in De Klinker en in De Nieuwe Harg in Noord steeds dieper in de stad.

Dinsdagmiddag 12 augustus tekenden Theo Schilthuizen namens de Bibliotheek Schiedam, en Sjaak Bijloo namens het bestuur van Wijkcentrum Hof in Zuid, de samenwerkingsovereenkomst. Dankzij Hof in Zuid, aan de Nieuwe Maasstraat 68d, kan de Bibliotheek Schiedam haar diensten ook in Zuid aanbieden en ontstaat, ook in deze wijk, een plek voor ontmoeting, debat en  programmering.

Leden van de Bibliotheek Schiedam kunnen na de opening in september, online gereserveerde boeken en andere materialen van de Bibliotheek in Wijkcentrum Hof in Zuid afhalen. Log met uw pasnummer en wachtwoord in op deze site en zoek in de catalogus, reserveer de gewenste materialen en geef aan waar u deze op wilt halen. Na afloop van de leentermijn zijn de materialen in elke Schiedamse bibliotheekvoorziening in te leveren.

In de loop van 2014 en 2015 volgen ook voorzieningen in Wijkcentrum De Brug in Noord en in Schiedam-West en -Oost.

Ook de in 2013 geopende bibliotheekvoorzieningen in De Nieuwe Harg en in Basisscchool De Klinker blijven, tijdens openingstijden, toegankelijk voor alle Schiedammers.