Hulp nodig bij belastingaangifte?

Afbeelding van een blauwe envelop van de belastingdienst

Doorverwijzing naar de invulhulp

De Bibliotheek Schiedam verwijst mensen die hulp willen met de belastingaangifte van 2016 door naar de invulservice.

Invulservice 2017 in Schiedam

In de week van 10 tot en met 14 april 2017 helpen speciaal opgeleide vrijwilligers mensen met een bruto inkomen tot maximaal €30.000,= (alleenstaande) of €40.000,= (gehuwden) bij het invullen van hun belastingaangifte over 2016 en die daarnaast géén inkomsten in box 3 hebben (spaargeld boven de vermogensvrijstellinggrens of beleggingen). Voor deze gratis publieksservice werken de gemeente Schiedam, Stichting Dock en Seniorenwelzijn Schiedam nauw samen.

Invulhulp

Het invullen van het belastingformulier is voor een groot aantal mensen een jaarlijks terugkerend struikelblok. Door een goede aangifte kan blijken dat men rechten heeft teruggave van een deel van de gemaakte kosten. Anderzijds kan een correcte belastingaangifte voorkomen dat iemand later opeens een naheffing krijg. Deze ondersteuning geldt niet voor ondernemers.

Meer informatie en aanmelding?

Wilt u van de Invulhulp gebruik maken? Neemt u dan contact op met de afsprakenlijn belasting invulservice van de gemeente Schiedam telefoon (010) 219 26 66. De afsprakenlijn is bereikbaar in de periode 20 maart tot en met 24 maart van 9.00 tot 16.00 uur. Er zal worden gevraagd naar uw naam, geboortedatum, adresgegevens, email en BSN. Houdt u die dus bij de hand. Wij sturen u vervolgens een bericht met een bevestiging van de afspraak.

Let op: het bieden van aangiftehulp is slechts een eenmalige actie, alleen op bovengenoemde data kunt u daarvoor terecht.

Cursus Digisterker in de Bibliotheek

De overheid doet steeds meer zaken via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg of het doorgeven van een verhuizing. Voor wie dat nog lastig vindt of niet goed durft, organiseren wij de cursus Digisterker. Tijdens de cursus wordt onder andere geoefend met het aanvragen van een DigiD of een toeslag, het werken met MijnOverheid en Regelhulp, en met de website van de gemeente Schiedam. Het is belangrijk dat u ervaring heeft met het werken met de computer en internet. U werkt op computers van de bibliotheek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anja Hoogland. Dit kan telefonisch op (010) 714 63 40 of via de mail ahoogland@debibliotheekschiedam.nl.