Internetconsultatie

Start internetconsultatie bibliotheekwet

De internetconsultatie over de bibliotheekwet is gestart. Je kunt tot 19 mei 2013 reageren op de conceptwetstekst.

Bibliotheekwet

Door maatschappelijke en digitale ontwikkelingen zijn de huidige wetsartikelen over openbare bibliotheken verouderd. Dit wetsvoorstel regelt de functies van de verschillende openbare bibliotheekorganisaties, zowel fysiek als digitaal en de wijze waarop zij samenwerken in een netwerk. De Koninklijke Bibliotheek krijgt een centrale rol in het bibliotheekstelsel.

Alle Nederlanders kunnen reageren op nieuwe voorstellen voor wet- en regelgeving. Alle reacties worden zichtbaar op internetconsultatie.nl.

Meer informatie is te vinden via onderstaande links.

• Categorie: Nieuws
  • Tag: Wetgeving