Jeugdbieb Noord naar De Klinker

Jeugdafdeling naar basisschool De Klinker

Per 1 januari 2013 verhuist de jeugdafdeling van de Bibliotheek Schiedam aan het Bachplein, met boeken en andere media  naar twee lokalen in basisschool De Klinker aan de Bernardus IJzerdraatsingel 1 in de Woudhoek.

Door gemeentelijke bezuinigingen sluit wijkcentrum De Blauwe Brug, met daarin een vestiging van de Bibliotheek Schiedam. Met de Jeugdbibliotheek Schiedam-Noord in De Klinker kunnen Schiedammers in Noord kinderboeken en andere media voor kinderen blijven lenen.

Op woensdagmiddagen kunnen alle Schiedamse kinderen met hun ouders of verzorgers in De Klinker terecht voor kinderboeken en andere materialen.

Op bepaalde momenten onder schooltijd kunnen leerlingen van de Klinker gebruikmaken van de jeugdbibliotheek. Zo worden zij eenvoudig en gratis jeugdlid van de Bibliotheek Schiedam.
De jeugdbibliotheek in De Klinker zal de belangstelling voor het lezen, leesvaardigheid en informatievaardigheden van kinderen ten goede komen.

• Categorie: Nieuws
  • Laatst aangepast: maandag, 08 oktober 2012