Kartonnen kasten

Foto van de proefopstelling van de kartonnen kasten

Proefopstelling kasten Korenbeurs

In de bibliotheek aan het Stadserf treft u sinds maandag 9 februari prototypes van nieuwe kasten aan.

Deze nieuwe kasten zijn 100% recyclebaar en gemaakt van CO2 neutraal papier, gemaakt van hout gewonnen uit productiebossen.

Het ontwerp van deze kasten is van Hanratharchitect. Zowel tussen de kasten met romans en informatieve boeken, als op de jeugdafdeling ziet u de nieuwe kasten. Hiermee lichten we een eerste tipje van de sluier op van wat u straks aan kunt treffen in de bibliotheek in de Korenbeurs. Het bijzondere aan deze kasten is dat ze gemaakt zijn van karton. We zijn er trots op dat de Bibliotheek Schiedam de eerste bibliotheek in Nederland is die deze kasten gaat gebruiken. De nieuwe kasten zullen meeverhuizen naar de Korenbeurs, tot die tijd wordt aan het Stadserf al ervaring opgedaan met de kartonnen kasten.

Waarom verhuizen de huidige kasten niet mee?
De Korenbeurs heeft minder vierkante meters dan de locatie Stadserf. Aangezien in de Korenbeurs naast de uitleenfunctie ook ontmoeting en debat centraal staan, is het belangrijk de beschikbare  ruimte optimaal te benutten. Aangezien de kasten die  gebruikt worden in het Stadserf laag zijn, kunnen deze niet mee naar de Korenbeurs. Dit zou ten koste gaan van de ruimte om de direct beschikbare collectie aan te bieden.

De voorbereidingen voor de verbouwing van de Korenbeurs zijn begonnen. Deze verbouwing is nodig om de bibliotheek goed te kunnen huisvesten in de Korenbeurs en richt zich met name op het verbeteren van de toegankelijkheid van het pand. Deze aanpassingen zijn mede mogelijk gemaakt door schenkingen van onder andere Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Job Dura Fonds en Stichting de Groot Fonds.