Kerst in de bibliotheek

Foto van gospelkoor The New Life Singers in de Korenbeurs

Kerstmuziek en gewijzgde openingstijden

Deze maand organiseert de Bibliotheek Schiedam een aantal sfeervolle kerstconcerten in de Korenbeurs.

Muziek met Gijs

gijs van rij muziek

Op zondag 18 december van 14.00 tot 16.00 uur laat Gijs van Rij een aantal gekke, mooie, bijzondere en grappige kerstliedjes uit zijn enorme platen- en cd collectie horen. Ter illustratie neemt hij ook boeken, LP hoezen en posters mee. Jolie Hakkert van De Voorleesbrigade leest verhalen voor, en ook u kunt uw verhalen en herinneringen delen tijdens deze middag.

Koren onder de molens

Op dinsdag 20 december verenigen het koor Geluid uit Zuid, het koor uit Oost en het Groenoord koor zich om éénmalig een uniek Kerstconcert te geven. Tijdens deze hartverwarmende avond staan gezelligheid en ontmoeting centraal. Vanwege de verwachte drukte zullen er twee concerten gegeven worden. Het eerste optreden begint om 19.00 uur en het tweede om 20.30 uur.

Openingstijden in kerstperiode

De Bibliotheek Schiedam is gesloten vanaf zaterdag 24 december om 16.00 uur. Dinsdag 27 december zijn alle voorzieningen, met uitzondering van De Erker weer geopend. De Bibliotheek in de Erker opent maandag 2 januari haar deuren weer.

kerstdagen 2016

Muziek in de Bibliotheek

Zaterdag 10 december zongen The New Life Singers onder leiding van dirigent Robert Vorwald een aantal mooie traditionele en moderne Amerikaanse gospels. Het enthousiaste koor werd met dit verrassende afwisselende repertoire op de piano begeleid Rob van den Berg.

Media: