Kinderboekentip: Gips

Gips; Anna Woltz

Nu al lezen hoe de serie afloopt?

In december begon de gelijknamige serie 'Gips' op ZAPP. Nu al lezen hoe het afloopt? Leen het boek!

Een tip van de jeugdbibliothecarissen van de Bibliotheek Schiedam; het boek 'Gips'. Dit boek, waar nu ook een serie van gemaakt is, is geschikt om zelf te lezen vanaf 10 jaar en kan natuurlijk ook voorgelezen worden. 

Gips gaat over Fitz. Ze is woedend op haar vader en nog meer op haar moeder, die mensen zijn zomaar gaan scheiden, in ‘goed overleg’. Op een dag valt haar zusje Bente van haar vaders fiets en bezeert zich aan hun fonkelnieuwe slee, waar zij een snee in het topje van haar vinger aan overhoudt waardoor ze naar het ziekenhuis moet. Als in het ziekenhuis ook hun moeder arriveert, maakt Fitz zich uit de voeten. Ze zwerft wat door het ziekenhuis en ontmoet Adam, een jongen van vijftien die ook zo zijn redenen heeft om boos op zijn ouders te zijn. En ze ontmoet Primula, een meisje van tien met een hartafwijking. Op die ene steenkoude winterdag in het ziekenhuis, met haar zusje op de EHBO, leert Fitz te accepteren dat haar ouders niet meer bij elkaar komen.

Gips is bekroond met een Gouden griffel in 2016. En is nu ook verfilmd en in december 2018 te zien als televisieserie op donderdag op ZAPP.  

Wil je meer weten over de boeken van Anna Woltz? Bekijk haar website of bezoek de bibliotheek waar meer van haar boeken te vinbden zijn. 

Wil je meer boekentips? Houd de website van de bibliotheek Schiedam in de gaten, vanaf nu zal er vaker een boekentip geplaatst worden. Wat ook kan; vraag het tijdens je bibliotheekbezoek aan een van de specialisten. 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.