Kinderboekenweek 2013

Kinderboekenweekfeest in de bibliotheek

Van 2 tot en met 13 oktober is het Kinderboekenweek! Op woensdagmiddag 9 oktober zijn alle kinderen welkom bij het Kinderboekenweekfeest in de Bibliotheek aan het Stadserf 1.

Zoek je sportschoenen op en begin met trainen! Het wordt een sportieve Kinderboekenweek dit jaar. Het thema is "Klaar voor de start! De Bibliotheek Schiedam organiseert een groot feest voor kinderen vanaf 4 jaar.

In het kort:

Er is veel te doen; een poppenkastvoorstelling van Haas voor de kinderen vanaf 4 jaar. René van der Velde, de schrijver van de boeken over Daan en Stijn Uitvinder komt op bezoek, je kan een cartoon laten tekenen van jezelf als sporter en uiteraard veel sport en spel, in elke hoek van de bibliotheek is wel wat te doen op 9 oktober. Je komt toch ook?

Kijken, luisteren en meedoen:

De poppenkastvoorstelling Worteltjestaart is gemaakt rondom het boek "Haas wil worteltjestaart". Haas wil Kip verrassen met worteltjestaart, maar wat jammer nou, de bakker verkoopt het niet, maar heeft gelukkig wel het recept van de taart. Zou het goed gaan met het bakken van de taart, of gaat er iets mis en is er hulp van de kinderen nodig om Haas van de taart te laten smullen? Kom kijken! De voorstelling wordt 2 keer gespeeld. Aansluitend aan de poppenkastvoorstelling tekent Gertie Jaquet een grote tekening van Haas en speelt Annemarie Bon, de schrijfster van de boeken van Haas, het dappere Hazenspel.
Schrijver René van der Velde, komt vertellen over zijn boeken. Hij heeft de boeken over "Stijn Uitvinder" en "Daan" geschreven. Wil je weten of de uitvindingen van Stijn echt bestaan en hoe hij zijn boeken schrijft? Kom dan luisteren!

Er zijn extra veel boeken van "Haas" en van René van der Velde in de bibliotheek, die kun je nu al lenen om alvast in de stemming te komen.

Wanneer precies?

Het Kinderboekenweekfeest is opwoensdag 9 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.
De Poppenkastvoorstelling "Haas wil worteltjestaart" begint om 14.00 uur en om 15.30 uur. De poppenkast staat op de 2e etage van de bibliotheek.
René van der Velde vertelt om 14.45 uur en om 16.00 uur in het theater van de bibliotheek over zijn boeken.
Om 14.30 uur en om 15.45 uur verzorgt de Voorleesbrigade het voorprogramma in het theater van de bibliotheek.

Nog meer?

Er is zeker nog meer!
Bij Ron Caminada kan je een sportieve cartoon laten tekenen.
Onder leiding van juffrouw Klieder en juffrouw Klodder kan er de hele middag sportief geknutseld worden.
Sporters zijn niet altijd fanatieke lezers, en niet alle boekenwurmen zijn even sportief. Maar voor zowel de sportievelingen als de boekenwurmen is er een heel circuit met sport- en spelactiviteiten. Begin nu alvast met trainen, dan ben je op 9 oktober goed voorbereid.
Als je aan de sport- en spelactiviteiten hebt meegedaan en je je stempelkaart inlevert, maak je ook nog kans op een prijs!