Kinderboekenweek 2017

De heksenzussen Zus en Zooowie in de Korenbeurs

Griezels, engerds en heksen.

Rondom de Kinderboekenweek zijn er vier spannende voorstellingen in de Korenbeurs voor kinderen vanaf 4 jaar.

Voorstellingen in de Korenbeurs

Zondag 1 oktober om 11.00 uur

Martin Soeters speelt de poppenvoorstelling 'Ik kom je opeten', gebaseerd op het prentenboek van Tony Ross. Vanaf 4 jaar.

Woensdag 4 oktober om 14.00 uur

'Kannie Hekse' is een jeugdtheatervoorstelling van de heksenzussen Zus en Zooowie over betovering en toverboeken. Na de voorstelling is er een workshop 'toverstokken' maken. Vanaf 5 jaar.

Woensdag 4 oktober om 15.30 uur

Woensdag 11 oktober om 14.00 uur

'Opa Jan, griezelt ervan' is een spannende en clowneske familievoorstelling over Opa Jan, die samen met zijn dieren in een gammel huisje woont, waar allerlei rare dingen gebeuren. Vanaf 4 jaar.

Meer informatie over alle voorstellingen in de agendapunten. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Kinderboekenkrant

In de Kinderboekenkrant vind je een helder overzicht van de leukste en engste boeken voor 8 tot 12-jarigen. De krant staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers en er staan ook nog eens leuke spelletje in. Een leuke bewaarkrant, die ook ver ná de Kinderboekenweek nog het lezen waard is. De krant is alleen tijdens de Kinderboekenweek gratis te halen bij de Korenbeurs.

Bekroonde kinderboeken

Op 20 september zijn de winnaars van het Gouden Penseel en het Gulden Palet in het Rijksmuseum bekendgemaakt. De Penseeljury heeft het prentenboek 'Tangramkat' van illustrator Martijn van der Linden bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek dat het afgelopen jaar in Nederland is uitgegeven. Het Gulden Palet, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van buitenlandse origine, is gewonnen door Circusnacht van de Vlaamse illustrator Mattias De Leeuw (Lannoo). De winnaar van de Gouden Griffel pas aan de vooravond van de Kinderboekenweek tijdens het Kinderboekenbal. Dus nog even wachten......