Kinderboekenweek 2018

banner Kinderboekenweek2018

Sluit vriendschap en kom erbij.

Ontdek welk genre boeken jij graag leest in de vriendentest en doe samen met Milja Praagman allerlei activiteiten.

Thema: Vriendschap

Kinderboeken vol vrienden staan dit jaar centraal tijdens de Kinderboekenweek. Kom erbij en wordt van 3 t/m 14 oktober dikke vrienden met boeken op school, in de Bibliotheek en in de boekhandel. Bij welk boekenvriendenclubje wil jij horen? Ontdek in de boekenvriendentest welk genre boeken jij graag leest en doe mee met de activiteiten van prentenboekmaker Milja Praagman, die dit jaar het Prentenboek voor de Kinderboekenweek 'Kom erbij' heeft geschreven en geillustreerd.

Voorstelling 'Kom erbij'

Kom op zaterdag 6 oktober naar de spetterende voorstelling ‘Kom erbij’ voor kinderen van 7 t/m 12 jaar in het Wennekerpand. Samen met de Ballet- en Dansstudio Schiedam, de muziekvereniging Sint Radboud en de Bibliotheek Schiedam beleef jij samen met je vrienden een middag vol dans, muziek(quiz) en vriendentest!

Milja Praagman

Of doe mee met Milja Praagman op woensdag 10 oktober met de workshop ‘tovertekenen’ in de Korenbeurs, of luister naar haar nieuwste prentenboek ‘Kom erbij’ of raad de ‘tovertekenquiz’ bij Het Schiedams Boekhuis. Deze twee activiteiten zijn voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Voor meer informatie en aanmelden kan via de agenda.

Kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek van Kinderboekenweek.

Zowel het Kinderboekweek geschenk ‘De eilandenruzie’ van Jozua Douglas als het prentenboek ‘Kom erbij’ van Milja Praagman zullen na de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Schiedam te leen zijn.