Kookboekenweek

Foto van een man die aan het koken is.

Watertanden bij de bibliotheek Schiedam

De Bibliotheek Schiedam zet van 26 oktober tot en met zondag 8 november de kookboeken in het zonnetje.

Favoriete recepten gezocht

In de Bibliotheek in de Korenbeurs kunnen Schiedammers tot 8 november hun favoriete recepten delen door deze (met foto) op de Facebookpagina te plaatsen of te mailen naar programmering@debibliotheekschiedam.nl. Zo wordt, bij genoeg inzendingen, een uniek receptenboek van Schiedam gemaakt.

kookboeknweek

Kookboekenweek

De kookboekenweek is een landelijk initiatief van het CPNB. De populariteit van kookboeken heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. In de media neemt de aandacht voor koken toe, mensen worden almaar bewuster van gezond en eerlijk eten en er verschijnen steeds meer en mooiere kookboeken. Tussen dit grote aanbod aan kookboeken zitten zeer goede boeken van ‘eigen bodem’. In de kookboekenweek wordt een prijs uitgedeeld voor het beste kookboek van “de lage landen”; het Gouden Kookboek 2015. Meer informatie over de genomineerde kookboeken vindt u op de landelijke website van de kookboekenweek. Zie de onderstaande links.

De bibliotheek in de Korenbeurs heeft nog meer te bieden dan alleen de collectie. In de binnentuin van de Korenbeurs bevindt zich een prachtige moestuin. De oogst uit deze tuin wordt door koffie-, smoothie en paninibar Vol-koren gebruikt voor de gerechten die op de kaart staan.