Leesclub Makkelijk Lezen

Foto van de leesclub 'Makkelijk Lezen'

Meer lezen = beter in taal.

Beter Nederlands leren door samen te lezen.

Goed kunnen lezen is een voorwaarde om volwaardig mee te doen in de samenleving. Voor wie dat niet goed kan, organiseert de Bibliotheek Schiedam de leesclub 'Makkelijk Lezen'. In deze leesclubs worden onder begeleiding van een taalvrijwilliger boeken voor volwassenen in eenvoudig Nederlands gelezen.

Vanaf donderdag 24 mei start op de donderdagavond een tweede leesclub in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 van 18.30 - 20.00 uur. Woensdagochtend van 10.00 - 11.30 uur was er al een leesclub in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Ook hier is nog plaats voor nieuwe deelnemers.

Op andere locaties in Schiedam worden ook leesclub georganiseerd; in Wijkcentrum Dreesplein, Wijkcentrum Oost, de Bibliotheek in Hof in Zuid en de Bibliotheek in de Nieuwe Harg.

Meedoen aan één van de leesclubs is gratis. Aanmelden en meer informatie vragen, kan bij de Bibliotheek in de Korenbeurs, of bij het Taal+ Loket in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.