Lenen in heel het land

Afbeelding van de poster van de nationale bibliotheekpas met een foto van een vrouw die blij is dat zij nu overal in het land kan lenen.

De Nationale bibliotheekpas

Boeken, tijdschriften, games en films lenen waar je maar wilt? Het kan vanaf nu!

Met jouw bibliotheekpas, die we vanaf nu de Nationale Bibliotheekpas noemen, bepaal je helemaal zelf welke Bibliotheek je binnenstapt om te lenen. Met het basis- en grootlidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam leen je dus niet alleen in Schiedam maar in vrijwel elke bibliotheek in Nederland.

Nog grotere collectie en online e-books

Handig voor als je wilt lenen in de plaats waar je werkt, studeert of sport. Voor een paar tientjes per jaar kun je overal terecht en heb je ook nog eens toegang tot de uitgebreide collectie e-books van de bibliotheek waar je zelfs helemaal de deur niet voor uit hoeft!

Zelf bepalen waar je leent en inlevert

De Nederlandse openbare bibliotheken introduceren de Nationale Bibliotheekpas speciaal voor mensen die van maximale vrijheid houden. Met jouw bibliotheekpas kan in vrijwel elke bibliotheek geleend worden. Bijvoorbeeld een grotere Bibliotheek zoals die in Rotterdam of één die open is als jij toch in de buurt bent. Terugbrengen kan in je eigen Bibliotheek, ongeacht waar je geleend hebt. Zo bepaal je zelf waar en wanneer je leent en inlevert!

Klein lidmaatschap kan omgezet worden

Het klein lidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam kan alleen gebruikt worden bij de Bibliotheek Schiedam. Uiteraard is het mogelijk om het klein-lidmaatschap om te laten zetten in basislidmaatschap. 

 

FB header bibliotheekpas 1

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.