Lezing Terra in China

Lezing Terra in China - China in Terra

Kom donderdagavond 6 juni 2013 naar de lezing Terra in China-China in Terra in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. De inloop start om 19.00 uur. Het programma om 19.30 uur.

'Terra' betekent letterlijk aarde, klei. 'China' betekent (ook) porselein.

Simone Haak en Joke Doedens, oprichters en eigenaren van Galerie Terra Delft en initiatiefnemers van de eerste keramiek biënnale verzorgen de lezing.

De lezing gaat over o.a.:

De eerste keramiek biënnale die tot 9 juni 2013 te bezichtigen is in de Oude Kerk in Delft. Hier zijn 25 manshoge Chinese krijgers opgesteld. Net als het beroemde terracotta leger maar dan in vrouwelijke uitvoering; met borsten, zwangere buiken en achter een kinderwagen. Dit vredesleger komt uit handen van de Noorse kunstenares Marian Heyerdahl, een prominente deelnemer aan de biënnale.