Naar de Korenbeurs

foto voor de Korenbeurs. V.l.n.r.: Wethouder Peter Groeneweg, John van Doorn van D&S Vastgoed, Karin Visser directeur-bestuurder van de Bibliotheek Schiedam en Wethouder Johan Grijzen

Locatie Stadserf gaat verhuizen

De Bibliotheek Schiedam - locatie Stadserf, streeft ernaar medio 2015 verhuisd te zijn naar De Korenbeurs.

Na zeventien jaar in de locatie Stadserf is het tijd voor nieuwe huisvesting waarin de nieuwe taken van de bibliotheek, zoals beschreven in de Beleidsvisie maar ook in de nieuwe Bibliotheekwet van 2015, beter vormgegeven kunnen worden.

Karin Visser, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Schiedam: “De maatschappij verandert, de klantwens verandert, de bibliotheek verandert mee. De fysieke bibliotheek neemt haar positie in de maatschappelijke domeinen steeds verder in, gecombineerd met de digitale bibliotheek die landelijk wordt ontwikkeld.

Niet alleen qua kostenreductie, maar ook gegeven taken binnen cultuureducatie, volwasseneneducatie en het Schiedamse erfgoed wordt  De Korenbeurs een logische plek, een  prominent onderdeel van het bibliotheekwerk in Schiedam. Met de intrek in De Korenbeurs is de Bibliotheek Schiedam klaar voor de toekomst.”

Johan Grijzen, de Schiedamse wethouder van cultuur: “De bibliotheek vergroot met deze verhuizing haar zichtbaarheid in de stad. Ik verwacht dat de bibliotheek op deze locatie meer nog dan voorheen kan uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor iedereen.”

Wethouder Peter Groeneweg (binnenstad) vult aan: “De gemeente Schiedam is blij met deze ontwikkeling. Het is goed voor de binnenstad dat een beeldbepalend monumentaal gebouw als de Korenbeurs een nieuwe, publieke bestemming krijgt.”

In 2012 is de Beleidsvisie 2012-2015 gepresenteerd. Invulling van het  decentrale beleid leidde onder andere in Noord tot de opening van een servicepunt in de Nieuwe Harg, de ‘saunabibliotheek’ en de opening van Jeugdbibliotheek De Klinker. Twintig educatieve serviceplus-punten op basisscholen zijn of worden omgevormd tot  een ‘Bibliotheek op school’ aan de hand van een landelijk concept.

Vanaf medio 2015 is het nieuwe adres van de Bibliotheek Schiedam:
Lange Haven 145
3111 CD Schiedam