Meivakantie in de Bieb

Schilderij van Molen dat Karel Appel met wol heeft geschilderd.

Thema: Molens in Schiedam en Biblioscoop

Stefanie Kampman geeft vier leuke en leerzame workshops en de biblioscoop draait weer.

Tijdens de meivakantie zijn er op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur weer leuke activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Leuke workshops

Deze workshops staan in het teken van “Molens in Schiedam”. Stefanie Kampman, bekend van de KunstKlas, begeleidt deze leuke, creatieve en leerzame workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Leer wat frottagetechniek is, schilder met wol, zoals Karel Appel dat ook deed met zijn schilderij van een molen. Leer meer over de Waterwolf en de Moerasdraak en ga mee op bezoek bij een molen om te zien wat er gebeurt als de wieken ronddraaien.

Meld je aan in de agenda

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar het programma per dag? In de agenda staat uitgelegd wat er wanneer gedaan wordt. Om mee te doen hoeft niets betaald te worden maar het is wel nodig om aan te melden. Er is namelijk een beperkt aantal plaatsen bij de workshops.

Biblioscoop

Voor de Biblioscoop op de vrijdag is aanmelden niet nodig. Ook hier is de toegang gratis.

Kom vrijdag 4 mei kijken naar de film Dikkertje Dap (4+), die iedereen wel kent van het versje van Annie M.G. Schmidt.

Vrijdag 11 mei wordt de animatie Gruwelijke Rijmen (9+) vertoond, gebaseerd op de verhalen van Roald Dahl.