Muziek in de bibliotheek

Foto van een onderdeel van een gitaar

Mix van wereldmuziek en jazz

Michael Samson speelt met zijn MCO ensemble een eigenwijze mix van wereldmuziek en jazz.

Zaterdag 9 november is het tweede muzikale intermezzo van 12.30 uur tot 13.15 uur op het podium van het theater in de Bibliotheek Schiedam op het Stadserf 1. Lokale en regionale muzikanten en zangers kunnen zicht hier in een ongedwongen sfeer presenteren.

Samson heeft gitaar/jazz gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium en begin jaren 70 speelde hij met grootheden als Chris Hinze, Charlie Mariano en vele anderen.

Hij begon op zijn 13e met gitaarspelen en wist dat dit zijn leven zou beheersen vanaf het moment dat hij Jimi Hendrix op de radio hoorde.

Naast zijn optredens met zijn ensemble is hij een gedreven docent bij zijn eigen muziekpraktijk De NootistenKamer in Schiedam en Rootz muziekscholen en VAK Centrum voor de kunsten, beiden in Delft.

Op dit moment maakt hij zijn tweede CD met ensembleleden Yanna Pelser (altviool) en Antonio Lameirinhas (akoestische basgitaar).

De toegang is gratis.