Nationale Voorleesdagen

poster van de Nationale Voorleesdagen

Voorlezen, elke dag een feest!

Geef extra aandacht aan het voorlezen aan de allerjongsten en maak je kind lid van de bibliotheek!

Ieder jaar vinden rond eind januari en begin februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze dagen wordt extra onder de aandacht gebracht hoe belangrijk het is om voor te lezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Op scholen, peuterspeelzalen, kinderopvangcentra en in de bibliotheken wordt aandacht geschonken aan de mooiste, leukste en beste prentenboeken en het voorlezen daarvan. Wist je bijvoorbeeld dat met 15 minuten per dag voorlezen, een kind 1000 nieuwe woorden per jaar leert? Voorlezen zorgt er dus voor dat kinderen later beter leren op school. 

De Prentenboeken TopTien! en het Prentenboek van het Jaar

Voorlezen kan al aan de allerkleinsten, maar welk prentenboeken kies je dan? Gelukkig kiest een jury van jeugdbibliothecarissen elk jaar de Prentenboek TopTien. Deze voorleesboeken prikkelen de fantasie, hebben een goed verhaal, mooie tekeningen en genoeg om tijdens en na het voorlezen over door te praten. Ook wordt elk jaar het Prentenboek van het Jaar gekozen. Dit jaar is dat 'De kleine walvis' van Benji Davies. 

prentenboek top tien

Jeugdtheatervoorstelling De Kleine Walvis (4 - 7 jaar)  

Zondag 5 februari, speelt poppenspeler Rik Rikken om 14.00 uur het hartverwarmende verhaal "De Kleine Walvis"  in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Aanmelden is nodig in verband met een beperkt aantal plaatsen kan in het agendapunt onderaan dit artikel. 

prenb vh jaar 2017

 

Schrijf je kind gratis in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang een leuk cadeautje!

Basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam is gratis voor iedereen die jonger is dan 18 jaar. Als kinderen tot 7 jaar worden ingeschreven tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 februari t/m 4 februari, dan krijgen ze naast al het mediaplezier, ook een vingerpoppetje van de kleine walvis cadeau. Schrijf uw kind dus in bij de Bibliotheek Schiedam en beleef samen heel veel (voor)leesplezier. 

 

 

 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.