Nationale Voorleesdagen

Foto van poppentheatervoorstelling 'Ssst! De tijger slaapt'.

Maak je kind gratis lid van de bieb

Wie iedere dag (voor)leest heeft iedere dag feest!

Nationale Voorleesdagen

Vorige week woensdag hebben veel kleuters genoten van de spetterende poppentheatervoorstelling 'Ssst! De tijger slaapt' in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Natuurlijk kunnen ze nu nagenieten met het prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt', dat je kunt lenen of reserveren bij alle servicepunten van de Bibliotheek Schiedam. Als je iedere dag een kwartier voorleest, leert een kind ongeveer 1000 nieuwe woorden per jaar erbij. Het is belangrijk om voor te lezen, omdat in boeken andere woorden worden gebruikt dan in spreektaal. Bovendien kun je met (prenten)boeken gemakkelijk allerlei onderwerpen, die je niet direct bij de hand hebt, bespreken met je kind.

Voorlezen bij kinderboerderij 't Hoefblad

Op de eerste woensdag van de maand leest de Voorleesbrigade dieren- en boerderijverhalen voor aan kinderen (3+) van 14.30 tot 15.15 uur. Bij mooi weer zit je lekker buiten op strobalen en bij slecht weer zit je lekker warm in de stal. De eerstvolgende woensdagen dat er wordt voorgelezen zijn: woensdag 7 maart en woensdag 4 april. Woensdag 7 februari is verschoven naar woensdag 31 januari j.l.

Word nu lid van de bibliotheek.

Als je je kind nu gratis lid maakt van de bibliotheek, krijg je - zolang de voorraad strekt - een leuk klein vingerpoppetje van een tijgertje cadeau. Kom samen met je kinderen kijken in de peuter- en kleuterhoek van de Bibliotheek in de Korenbeurs of Jeugdbibliotheek in De Klinker.

Leestips

Zoek een boek uit dat je beiden leuk vind, maar laat je kind in eerste instantie zelf kiezen. Jongens en meisjes vinden verschillende boeken leuk. Jongens houden in het algemeen meer van stoere boeken, zoals Aadje Piraatje van Marjet Huiberts of Held op sokken van Bette Westera, en van informatieve boeken. Op onze website vind je nog meer (voor)leestips.

Lees ook eens een (papieren)prentenboek voor in combinatie met een geanimeerd prentenboek op www.wepboek.nl  Op deze website vind je korte filmpjes van prentenboeken, die eindigen met een aantal vragen over het verhaal. Bij de filmpjes staat aangegeven voor welke leeftijd het verhaal geschikt is. Het bijpassende prentenboek kun je in de bibliotheek vinden of reserveren. Op deze manier maak je het voorlezen nog meer afwisselend.

Media: