Nationale Voorleesdagen

Het logo van de Nationale Voorleesdagen 2015

Voorleesfeest voor kinderen van 2 tot 7

Van woensdag 21 januari t/m zaterdag 31 januari zijn het de Nationale Voorleesdagen.

Nationale Voorleesdagen Feest voor kinderen van 2 tot 7 jaar

Woensdag 28 januari is het van 14.00 - 16.00 uur feest in de Bibliotheek aan het Stadserf. Een deel van de activiteiten voor dit feest wordt samen met Komkids georganiseerd net als vorig jaar.  Meer informatie over het programma van dit voorleesfeest is te vinden in het agendapunt onderaan dit artikel.

De mooiste prentenboeken

Tijdens de voorleesdagen staan de mooiste prentenboeken centraal. Dit jaar is Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout met illustraties van Philip Hopman gekozen tot Prentenboek van het jaar. Op de jeugdafdeling van het Stadserf hangt een poster van de Top 10 van andere beste prentenboeken. In de link onderaan dit artikel is de top-10 ook te vinden. Al deze boeken zijn ook te leen bij de Bibliotheek Schiedam.

Schrijf je kind gratis in en krijg een Boer Boris poppetje!

Lidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam is tot en met 17 jaar gratis. Als je je kind tijdens de Nationale Voorleesdagen (21 t/m 31 januari) inschrijft, ontvang je een leuk Boer Boris poppetje.

Ook baby’s houden van voorlezen

En wist je dat je ook al aan baby’s vanaf 3 maanden voor kan lezen? Alle kinderen tot twee jaar krijgen bij het gratis inschrijven bij de Bibliotheek Schiedam de speciale BoekStartKofffer cadeau. Hierin zitten een knisperboekje en tips over het voorlezen aan kinderen. Haal het koffertje in de Bibliotheek aan het Stadserf of in de Bibliotheek in De klinker.

Media: