De Bibliotheek op school

Foto van het laatste boek dat in de kast wordt gezet tijdens de opening van de bibliotheek op school in de Sint Bernardusschool.

Nog zes te gaan!

De Bibliotheek op school, ook in de Sint Bernardusschool, De Regenboog en Basisschool Kethel

Op de Sint Bernardus school is de Bibliotheek op school officieel geopend door Mario Stam, wethouder van onderwijs en de directeur van de Bibliotheek Schiedam Theo Schilthuizen. Het schoolkoor zong de aanwezigen toe en met een lint van kinderen werd het ‘laatste’ boek in de prachtige boekenkast gezet.

Met de opening in de Sint Bernardus school is het startschot gegeven om dit jaar op nog acht schoollocaties van de Bibliotheek op school te openen, waarna elke Schiedamse basisschool een Bibliotheek op School heeft. In Schiedam doen nu al negentien schoollocaties mee.

De Bibliotheek op School

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak met als doel kinderen te stimuleren om meer te lezen en verantwoord te leren omgaan met informatie en nieuwe media. Elke basisschool in Schiedam heeft straks een bibliotheek met een grote collectie van 4,5 boek per leerling, die wordt onderhouden door de Bibliotheek Schiedam. De Bibliotheek op school brengt ook deskundigheid in de school door de inzet van specialisten educatie vanuit de bibliotheek en door het opleiden van een leescoördinator binnen de school.

Het belang van een goede bieb

De Bibliotheek op school vergroot het leesplezier van kinderen. Kinderen die met plezier lezen, lezen meer, hebben een grotere woordenschat en zijn beter in taal. Hierdoor behalen zij betere schoolresultaten. De bibliotheek maakt hen ook mediawijs: de leerlingen leren informatie zoeken, vinden en beoordelen.
De Bibliotheek Schiedam realiseert de Bibliotheek op school en gaat hierin een langdurige samenwerking aan met de scholen.

Ook op Basisschool De Regenboog en Basosschool Kethel is de Bibliotheek op School geopend. Nog zes te gaan en dan heeft elke basisschool in Schiedam de Bibliotheek op School! 

 

 

Media:

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.