Overal dicht bij huis

Screenshot promotievideo Beste bibliotheek van Nederland 2017 - de Bibliotheek Schiedam - tevreden bezoeker

Nog een week om te stemmen!

Stem ook op de groenste en misschien wel de Beste bibliotheek van Nederland!

De Bibliotheek Schiedam is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2017!

Tot en met dinsdag 28 februari 2017 kan iedereen online zijn stem uitbrengen op de Bibliotheek Schiedam. Op een aantal plekken in de stad staan ook stembussen, waar een stembiljet kan worden ingevuld. Stem ook op de Bibliotheek Schiedam! De groenste én misschien ook wel de beste van Nederland, die overal in de stad, ook in de wijken, dichtbij is.

Overal in Schiedam dichtbij huis

In Schiedam is de bibliotheek in de hele stad te vinden; in het centrum met de openbare bibliotheek in de monumentale Korenbeurs met een grote collectie boeken en andere media, fijne studieplekken, lekkere koffie en lunch bij de horeca en de prachtige binnentuin met bomen van wel acht meter hoog!

Ook in de wijken is de bibliotheek te vinden, namelijk bij samenwerkingspartners in De Erker, De Nieuwe Harg, De Brug, Hof in Zuid en in Basisschool De Klinker. Hier wordt gratis wifi aangeboden, zijn werkplekken, een leestafel met tijdschriften en een collectie boeken en worden activiteiten, vaak in samenwerking met andere Schiedamse partijen, georganiseerd zoals de leesclubs 'Makkelijk lezen' en cursussen rondom digitale vaardigheden. Op dit moment wordt onderzocht of en op welke manier de Bibliotheek Schiedam nog meer van haar activiteiten in de wijken aan kan gaan bieden.

De partners uit de wijken aan het woord over de Bibliotheek Schiedam

In onderstaand filmpje zijn de samenwerkingspartners van de Bibliotheek Schiedam aan het woord, die vertellen waarom ook zij vinden dat de Bibliotheek Schiedam de Beste van Nederland is.

Stem op de Bibliotheek Schiedam op: www.debibliotheekschiedam.nl/thema/beste-bibliotheek-van-nederland

Over de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland

Van alle 168 bibliotheken die er in Nederland zijn, worden er per jaar zes genomineerd die kans maken om gekozen te worden als Beste van Nederland. Dit jaar zijn dit de Bibliotheek Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), de Bibliotheek Wijchen, de Bibliotheek Winschoten en dus ook de Bibliotheek Schiedam. Wie zich uiteindelijk de Beste van Nederland mag noemen, wordt bepaald door verschillende mystery guests en de hoeveelheid stemmen die elke bibliotheek krijgt. De winnaar wordt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op dinsdag 14 maart 2017 bekend gemaakt.

Media: