Overzicht week 1

Foto van het glazen dak van de Korenbeurs met zonnestralen die naar binnen vallen

Maandag 4 t/m zondag 10 januari 2016

Exposities en een muzikale start met The Green Forest Selection

Elke woensdag voorlezen

Elke woensdagmiddag leest De Voorleesbrigade voor uit de mooiste, leukste en meest spannende prentenboeken, die geschikt zijn voor 4 tot 8 jarigen. Van 14.00 - 14.45 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs

voorlezen bieb

Muzikaal het nieuwe jaar in

Vrouwenkoor The Green Forest Selection (TGFS), luidt het nieuwe jaar muzikaal in op zaterdag 9 januari om 13.00 uur in de Korenbeurs. Het koor telt momenteel zo'n 40 leden uit Schiedam en omgeving. TGFS werd ruim 30 jaar geleden opgericht door bewoners uit de wijken Groenoord (Green) en Woudhoek (Forest). Het repertoire is breed en gevarieerd; er worden nummers uit musicals, populaire songs, maar ook (licht)klassieke stukken gezongen.

green forest selection

“Hello, what have we here?”

In december 2015 ging de langverwachte film van Star Wars ‘The force awakens’  in première. Op de eerste etage van de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn tot en met 31 januari 2016 de vitrines gevuld met een verzameling aan boeken, scripts, posters en allerlei gadgets van de Star War reeks. De gadgets zijn beschikbaar gesteld door een fanatieke verzamelaar.

Star wars vitrines

Expositie samengesteld door Nicole Theeuwes

Ook is deze week de expositie met Nicole Theeuwes als gastcurator tijdens openingsuren op de eerste etage van de Korenbeurs te bezichtigen. Deze tentoonstelling heeft Theeuwes samengesteld uit de collectie werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam. Vanaf donderdag 14 januari wordt het stokje overgedragen aan beeldend kunstenaar Ineke van Haastert. Vanaf dan is haar keuze aan werken van het CBK Schiedam te bezichtigen op de eerste etage van de Bibliotheek in de Korenbeurs.

CBK Logo 600x221

Benieuwd wat er de komende weken allemaal te doen, beleven en leren is? Bekijk het volledige agendaoverzicht.