Overzicht week 10

Foto van de begane grond van de Bibliotheek in de Korenbeurs met ligbedjes met muziek, de tijdschriften, de leestafel en de moestuin op de achtergrond.

Maandag 7 tm zondag 13 maart 2016

Digitaal spreekuur, positief opvoeden, voorlezen, Griet Op de Beeck, Workshop e-books lenen, Klassiek en verhalen, kunst

Digitaal spreekuur in De Brug 

Dinsdag 8 maart januari van 14.00 - 16.30 uur is er weer een gratis digitaal spreekuur in de Bibliotheek in Wijkcentrum De Brug. Heeft u vragen over het gebruik van uw mobiel, tablet, laptop of e-reader? Neem hem mee. en stel uw vraag en krijg antwoord van een medewerker van het leercentrum Seniorweb Schiedam.

Het digitaal spreekuur vindt elke tweede dinsdag plaats in de Bibliotheek in de Brug aan het Heijermansplein 35 en elke vierde donderdag in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Positief opvoeden: Hoogbegaafdheid bij kinderen

Dinsdagavond 8 maart om 19.30 uur staat positief opvoeden in het teken van ‘ Diversiteit’. “Het mooiste dat je kan worden is jezelf”. 

Lara heeft twee moeders, Ali heeft 8 broertjes, Nicole wil liever Nick zijn, Rasha is gevlucht uit Syrië, Mees woont alleen met zijn vader, Mitchel speelt graag met poppen en Farida wil later bouwvakker worden. Zomaar een paar voorbeelden van diversiteit. Iedereen is anders. Wat voor de een gewoon is, is voor de ander ‘raar’. Onbekend maakt onbemind.

Melissa Holleman (KomKids), Sandy Kardolus (de Geweldige school) en Carolien Kruijs (schrijfster en leerkracht) hebben samen Schiedams Lef opgericht. Zij vormen een platform om (seksuele) diversiteit blijvend onder de aandacht te brengen. Deelname is gratis. Inschrijven? Stuur een mail naar: advieswinkel@komkids.nl

diversiteit smal


Elke woensdag voorlezen

Elke woensdagmiddag leest De Voorleesbrigade voor uit de mooiste, leukste en meest spannende prentenboeken, die geschikt zijn voor 4 tot 8 jarigen. Van 14.30 - 15.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

voorlezen bieb


Workshop e-books lenen

Donderdag 10 maart begint om 14.00 uur de workshop e-books lenen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Er staan duizenden e-books klaar om gelezen te worden. In deze workshop wordt uitgelegd hoe hier gebruik van gemaakt kan worden. Deelname is gratis. Graag aanmelden. Mail naar ahoogland@debibliotheekschiedam.nl of bel 010 714 63 00.


Griet op de Beeck in de korenbeurs

Donderdagavond 10 maart geeft de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck een lezing in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Zij vertelt over haar eerder verschenen bestsellers ‘Vele hemels boven de zevende’ en ‘Kom hier dat ik u kus’. Ook haar onlangs verschenen werk ‘Gij nu’  wordt besproken. Post Scriptum is aanwezig voor de verkoop van boeken. Het is dus mogelijk om met een gesigneerd exemplaar naar huis te gaan. Kaarten à € 10,- (€ 7,50 voor bibliotheekleden) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en kunnen (zolang er nog kaarten zijn) gereserveerd worden door te mailen naar programmering@debibliotheekschiedam.nl.

griet op de beeck koen broos kl

Literair diner bij boekhandel Postscriptum

Op zaterdag 19 maart sluit boekhandel Postscriptum de Boekenweek af met een literaire avond met diner in de winkel in Schiedam Noord. Het thema van de Boekenweek is Duitsland en de avond zal gaan over Burenruzies, Niederlieder en Steenkolenduits. Dit onder het motto: Eins, zwei, drei....Lesen! De kosten voor de avond zijn € 25,- inclusief diner. Aanvang 19.30 uur.

Het is mogelijk om een combikaart te kopen voor de lezing van Griet Op de Beeck in de bibliotheek in de Korenbeurs en het literaire diner bij boekhandel Postscriptum. Deze kaarten kosten € 30,- en zijn alleen te koop bij boekhandel Postscriptum.

boekenweek


Klassiek met verhalen

Op zaterdag 12 maart van 14.00 tot 14.45 uur spelen Harmen Pothof (gitaar) en Jan Hofland (blokfluit) van Barok tot Romantiek in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Beide musici zijn docent geweest op de voormalige Streekmuziekschool Nieuwe Waterweg Noord. Veel Schiedammers of hun kinderen hebben les van hen gehad. De Voorleesbrigade draagt tussen de muziekstukken door, verhalen en gedichten voor. Dit in het kader van de Wereldverteldag op 20 maart. De toegang is gratis.

Expositie ‘Licht verbindt’

de expositie ‘ Licht verbindt’ is samengesteld door de gastcuratoren Rita van der Eijk en Ineke van den Boom van Stichting Meredia. De kunstwerken zijn afkomstig van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam. Ook zijn er, onder het motto 'Licht verbindt', werken van deelnemers aan workshops en andere activiteiten van Stichting Meredia te bekijken. De expositie is tot woensdag 13 april gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van in de Bibliotheek aan de Korenbeurs.

 

 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.