Overzicht week 13

Foto van de folder van de reeks ' schiedam ontmoet shakespeare'  en een boek van Shakespeare

Maandag 28 maart t/m zondag 3 april 2016

Gesloten met pasen, voorlezen, Loek Peters in de Korenbeurs en de expositie 'Licht verbindt'.

Gesloten tijdens Pasen

Beide Paasdagen, zondag 27 en maandag 28 maart zijn alle voorzieningen van de Bibliotheek Schiedam gesloten.

pasen 2016

Voorlezen

Elke woensdagmiddag leest De Voorleesbrigade voor uit de mooiste, leukste en meest spannende prentenboeken, die geschikt zijn voor 4- tot 8-jarigen. Van 14.30 - 15.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

voorlezen bieb

Loek Peters over het Temmen van de Feeks

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Shakespeare overleed. Naar aanleiding hiervan worden in de Bibliotheek in de Korenbeurs Shakespearcolleges gegeven door bekende acteurs die zelf in stukken van shakespeare gespeeld hebben of er nog in gaan spelen. Woensdag 30 maart vanaf 20.00 uur vertelt Loek Peters, onder andere bekend van Expeditie Robinson en Penoza, over ‘ Het temmen van de feeks. Kaarten kosten € 10,-. Ook kan er een strippenkaart gekocht worden voor de hele reeks voor € 60,- (in plaats van € 80,-).

Bekijk de volledige reeks ‘ Schiedam ontmoet Shakespeare'.

loek peters

Expositie ‘Licht verbindt’

De expositie ‘ Licht verbindt’ is samengesteld door de gastcuratoren Rita van der Eijk en Ineke van den Boom van Stichting Meredia. De kunstwerken zijn afkomstig van het Centrum voor beeldende Kunst Schiedam. Ook zijn er, onder het motto 'Licht verbindt', werken van deelnemers aan workshops en andere activiteiten van Stichting Meredia te bekijken. De expositie is tot woensdag 13 april gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van in de Bibliotheek aan de Korenbeurs.

Meredia dialoog