Overzicht week 2

Foto van een jongetje dat leest in de Bibliotheek in de Korenbeurs

Maandag 11 t/m zondag 17 januari 2016

Digitaal spreekuur, positief opvoeden, voorlezen, workshop e-books lenen, exposities

Kunst gekozen door Nicole Theeuwes

Dinsdag 12 januari zijn de kunstwerken van het CBK, gekozen door Nicole Theeuwes van het Stedelijk Museum Schiedam voor het laatst te bekijken.

Digitaal spreekuur in De Brug

Dinsdag 12 januari van 14.00 - 16.30 uur is er weer een gratis digitaal spreekuur in de Bibliotheek in Wijkcentrum De Brug. Heeft u vragen over het gebruik van uw mobiel, tablet, laptop of e-reader? Neem hem mee. en stel uw vraag en krijg antwoord van een medewerker van het leercentrum Seniorweb Schiedam.

Het digitaal spreekuur vindt elke tweede dinsdag plaats in de Bibliotheek in de Brug aan het Heijermansplein 35 en elke vierde donderdag in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Positief opvoeden: Hoogbegaafdheid bij kinderen - VOL

Dinsdagavond 12 januari om 19.30 uur is er in de Bibliotheek in de Korenbeurs de bijeenkomst ‘Positief opvoeden’ met als thema ‘hoogbegaafdheid bij kinderen’. Machiel Blok van stichting Primo geeft antwoord op vragen als: Wat zijn de kenmerken van een slim kind, een begaafd kind en een hoogbegaafd kind? Wat zijn hier de voor en nadelen van? Wat is eventueel de rol van de ouders, het kind en de leerkracht? En wat zijn bijvoorbeeld kenmerken van onderpresteren? Deelname aan deze avond is gratis. Aanmelden is nodig in verband met een maximaal aantal plaatsen. Mail naar kidadvies@komkids.nl.
autisme en hoogbegaafd

Elke woensdag voorlezen

Elke woensdagmiddag leest De Voorleesbrigade voor uit de mooiste, leukste en meest spannende prentenboeken, die geschikt zijn voor 4 tot 8 jarigen. Van 14.00 - 14.45 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

voorlezen bieb

Workshop e-books lenen

Donderdag 14 januari begint om 14.00 uur de workshop e-books lenen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Er staan duizenden e-books klaar om gelezen te worden. In deze workshop wordt uitgelegd hoe hier gebruik van gemaakt kan worden. Deelname is gratis. Graag aanmelden. Mail naar ahoogland@debibliotheekschiedam.nl

Opening expositie 'Over Schilderen'

Donderdag 14 januari om 16.00 uur wordt de expositie “over Schilderen” geopend. De kunstwerken die vanaf dan op de eerste etage van de Korenbeurs ten toon gesteld staan, zijn uitgezocht door beeldend kunstenaar Inge van Haastert. Tijdens de opening vertelt Van Haastert over haar gekozen werken, die afkomstig zijn van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam. De expo is tot 1 maart 2016 te bekijken tijdens openingsuren.

inge van haastert

“Hello, what have we here?”

Eind vorig jaar ging de langverwachte film van Star Wars ‘The force awakens’ in première. Op de eerste etage van de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn tot en met 31 januari 2016 de vitrines gevuld met een verzameling aan boeken, scripts, posters en allerlei gadgets van de Star War reeks. De gadgets zijn beschikbaar gesteld door een fanatieke verzamelaar.