Overzicht week 23

Foto van de lamp gemaakt van jeneverglaasjes en het glazen dak van de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Maandag 6 t/m zondag 12 juni 2016

Deze week: dierenweetjes, voorlezen, luit in de Korenbeurs, Lezing over de Schiedamse jeneverindustrie en expositie.

Spannende boeken weken

In juni gaan je nekharen gegarandeerd overeind staan want het zijn de Spannende Boeken Weken bij de Bibliotheek Schiedam. Kom langs en leen de spannendste thrillers. Ben je nog niet lid? Schrijf je in tijdens de Spannende boeken weken en ontvang de speciaal samengestelde bundel Kwade Zaken, een verzameling huiveringwekkende verhalen van Nederlandse bodem. Meer informatie.

spannende boeken weken mensen

Woensdag voorlezen

Elke woensdag wordt van 14.30 tot 15.00 uur voorgelezen in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Meer informatie.

voorlezen bieb

dierenweetjes voor kinderen

Wil jij weten hoe een slangenhuid voelt, raden van welk dier die schedel is of van dichtbij een slagtand van een olifant bekijken? Kom dan woensdag 8 juni tussen 14.00 en 16.00 uur naar de Bibliotheek in de Korenbeurs. Wil van Twigt, een vrijwilliger van diergaarde Blijdorp vertelt er van alles over. Meer informatie.

dieren weetjes 1

luit in de Korenbeurs

Zaterdag 11 juni van 14.00 tot 14.45 uur speelt de Hongaarse luitspeler Balázs Tóth muziek uit Shakespeare’s tijd in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Onder andere stukken van John Dowland en Thomas Morley worden op de luit gespeeld. De toegang is gratis.
Meer informatie.

Lezing over de Schiedamse Jeneverindustrie

Zondag 12 juni verzorgt architectuurhistoricus Geert Medema van 13.30 – 14.30 uur een lezing over de Schiedamse jeneverindustrie in de tweede helft van de achttiende eeuw. Deze lezing is onderdeel van het programma van het Jenever Festival. De toegang is gratis. Lees meer.

jeneverindustrie

Expositie ‘Passion for LIFE’

Tot en met woensdag 6 juli is de expositie ‘Passion for LIFE’ met schilderijen en beelden gemaakt door leerlingen van MBO Urban Design van Lentiz LIFE College te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs. Meer informatie.

lentiz passion for life