Het programma is rond!

Boek en Bal Schiedam 2012

Twee weken geleden werd het blijde nieuws gebracht: Boek en Bal 2012 gaat door! De eerste namen waren bekend: Arthur Japin en Peter Buwalda, de literaire verrassing van 2011.

Daarmee staat Schiedam aan de vooravond van alweer het zesde Boek en Bal Schiedam, georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam en Theater aan de Schie in samenwerking met de Schiedamse boekwinkels J.S.van Leeuwen en Post Scriptum.

Alle schrijvers bekend

Het programma is inmiddels helemaal rond en indrukwekkend te noemen. Naast Japin en Buwalda zullen ook Susan Smit, Elle van Rijn en Kluun op zaterdag 24 maart 2012 aanwezig zijn, evenals 'underground' talenten Robert Vuijsje en Karin Amatmoekrim.
Lokale schrijvers worden vertegenwoordigd door Jack Kerklaan en ook nieuwkomers hebben weer een plekje binnen Boek en Bal Schiedam 2012. Debutanten Renske Jonkman en Murat Isik krijgen ruimschoots de gelegenheid zich voor te stellen aan het publiek, in een interview onder leiding van Ruud Aret (boekhandel Post Scriptum).

Naast een interessant en gevarieerd aanbod aan auteurs staat het Boek en Bal Schiedam ook bekend om haar bijzondere randprogrammering. Het Bal zal geopend worden door de band DISCO, een negen koppen tellende formatie die garant staat voor een swingende avond.

De Voorleesbrigade maakt haar debuut op het Boek en Bal Schiedam 2012. De brigade is een initiatief van de Bibliotheek Schiedam, om het enthousiasme voor lezen en voorlezen te bevorderen. Leden van de Voorleesbrigade zijn energiek, beschikken over uitstraling, zijn presentatievaardig, op de hoogte van het literair erfgoed en, niet in de laatste plaats, onderscheiden zich op het gebied van voorlezen.

Zaterdag 24 maart 2012, 19.30 01.00 uur

Bibliotheek Schiedam en Theater aan de Schie, Stadserf 1

Kaarten a € 15 zijn te koop bij Theater aan de Schie, boekhandel J.S. van Leeuwen (Broersvest 85) en boekhandel Post Scriptum (Hof van Spaland 31) en via de website van Boek en Bal Schiedam.