Programma Computercursussen najaar 2019

Afbeelding van een vrouw die het boekje met het cursusaanbod inkijkt.

Wees er snel bij!

Ontdek de digitale wereld en blijf digitaal fit.

Het cursusaanbod van het Leercentrum SeniorWeb Bibliotheek Schiedam voor het najaar van 2019 bestaat uit cursussen en workshops. Van het leren omgaan met een computer, een smartphone, Windows 10 of het maken van een digitaal fotoboek tot het lenen van E-books. Voor het volgen van een cursus of het bezoeken van een Digitaal Spreekuur hoeft u geen lid te zijn van SeniorWeb of van de Bibliotheek Schiedam.

We moeten steeds meer regelen via internet: een afspraak maken bij de gemeente voor een nieuw paspoort, het indienen van een declaratie bij de Zorgverzekeraar of het aanvragen van een toeslag. In steeds meer gevallen is daar een DigiD bij nodig. Om te leren hoe dat gaat, bieden wij de gratis cursus Digisterker aan. En wie nog geen DigiD heeft, vraagt er een aan.

Wie eerst nog de basis over het gebruik van een computer wil leren, kan meedoen met de gratis cursussen ‘Klik & Tik De basis’ en ‘Klik & Tik Het internet op’. Met de cursus ‘Wegwijs op internet’ raakt u nog meer vertrouwd met de digitale wereld. En heeft u een vraag of wilt u persoonlijke uitleg? Neem uw apparaat mee naar een Digitaal Spreekuur bij u in de buurt.

Het cursusboekje kan afgehaald worden bij alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam.