Renovatie Korenbeurs

Foto van de Korenbeurs in Schiedam

Bibliotheek blijft open.

Op 13 november start D&S Bouwbedrijf, eigenaar van het pand, met werkzaamheden in de Korenbeurs.

De glazen kap bovenop het monumentale pand wordt gerestaureerd. De bibliotheek blijft open. Alle producten en diensten blijven beschikbaar, net als horecagelegenheid Césant.

Fasen van de restauratie

De Korenbeurs is een rijksmonument, gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. In 2017 en 2018 vinden er restauratiewerkzaamheden plaats. Doel van de restauratie is onder meer om de glazen kap in ere te herstellen. Ook worden er werkzaamheden verricht die de tocht in het pand verminderen. De werkzaamheden zijn verdeeld over een aantal fasen. Fase 1 is het opknappen van de glazen kap. Dit start op 13 november. In fase 2, later in 2018, komt de buitenkant van het pand aan bod.

Praktische informatie voor bezoekers en omwonenden

Om aan de glazen kap te kunnen werken wordt van 13 t/m 17 november een houten vloer onder het dak aangelegd. Omwille van de veiligheid is de binnentuin tijdens deze dagen niet bereikbaar. De rest van het gebouw is wel toegankelijk. Bezoekers kunnen nog steeds gebruikmaken van de producten en diensten van de Bibliotheek Schiedam en van horecagelegenheid Césant. Om het woon-werkverkeer rond de Korenbeurs zoveel mogelijk te ontzien, wordt vooral in de eerste week (13 t/m 17 november) het materiaal geleverd. Dit gebeurt aan de achterzijde van de Korenbeurs. In de overige weken zijn zij binnen in de Korenbeurs aan het werk. Door het aanleggen van de houten vloer onder het dak is het minder licht in de Korenbeurs.

De werkzaamheden zijn in het najaar gepland, omdat het deze dagen toch al donkerder is. Op deze manier hebben de bezoekers er minder last van. De renovatie kan mogelijk geluidsoverlast veroorzaken. D&S en de Bibliotheek Schiedam doen er alles aan om hinder tot een minimum te beperken. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met bezoekers en omwonenden van de Korenbeurs.