Samen de zomer in

Foto van de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Bezoek de Korenbeurs, nu nog aangenamer.

De laatste maanden is er hard gewerkt aan de Korenbeurs waar de Bibliotheek en de horeca van Césant zijn gevestigd.

Nu de steigers weg zijn en het grootste deel een groot deel van de verbeteringen is afgerond, is een bezoek aan de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 nog prettiger.

Nieuwe menukaart en verbeterde horeca

Zo heeft Césant in de Korenbeurs een nieuwe menukaart en is de counter een stuk uitnodigender geworden. Ook is er een prachtig zonnig terras dat zeven dagen per week net als de bibliotheek van 10.00 – 17.00 uur en op donderdag zelfs tot 20.00 uur geopend is.

Korenbeurs uit de steigers

Daarnaast heeft D&S Groep mede dankzij een subsidie van de provincie de voorgevel van het monument met bijbehorende ornamenten volledig gerenoveerd, loopt de klok weer, is het schilderwerk zowel aan de binnen- als buitenkant opnieuw gedaan en zijn er verbeteringen aan het binnenklimaat aangebracht waardoor het in de winter aangenaam zal zijn. In het najaar worden tot slot de bordessen nog gerenoveerd, waarna de Korenbeurs voor de aankomende jaren klaar is om de vele duizenden bezoekers een aangenaam verblijf te bieden.

Reve Revue eind oktober

Naast de mooie nog verder verbeterde ruimte, fijne horeca en enorme collectie, is er ook nog eens heel veel te beleven in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Onder meer in samenwerking met het Literair Gezelschap Schiedam. Donderdag 28 juni werd een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het Literair Gezelschap en de Bibliotheek Schiedam. Samen met nog meer Schiedamse partijen wordt eind oktober 2018 Gerard Reve opnieuw tot leven gewekt in Schiedam met een uitgebreid programma waarmee wordt stilgestaan bij de jaren waarin Gerard Reve in Schiedam is verbleven.

Geniet van de zomer

Maar voordat er stilgestaan wordt bij deze grote schrijver, kunnen bezoekers eerst genieten van de zomer, de nieuwe menukaart met het uitgebreide (lunch)aanbod van Césant in de Korenbeurs met HighTea, HighGin, HighWine en lekkers voor de kinderen op het mooie terras.

Workshops en Zomertijdmachine

Vanaf maandag 16 juli start het zomervakantieprogramma waarbij kinderen tot en met eind augustus  in de zomertijdmachine kunnen stappen en met workshops en biblioscoopfilms verschillende tijden uit de oudheid kunnen bezoeken.

Bekijk de agenda voor het programma voor de aankomende tijd en bezoek de website van Césant in de Korenbeurs met de nieuwe menukaart.