Schrijversbezoeken 2019

Foto van kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld voor de Bibliotheek in de Korenbeurs

Kinderboekenschrijvers in Schiedam

In april en mei zijn vijf kinderboekenschrijvers op bezoek geweest in de Schiedamse bibliotheek en op enkele scholen.

In totaal hebben 40 klassen en dus meer dan 900 kinderen genoten van de bezoeken van bekende jeugdboekenschrijvers.

Van schrijver tot lezer

Thijs Goverde, Vivian den Hollander, Reggie Naus, Sanne Rooseboom en Janneke Schotveld vertelden over hun boeken en hoe zij schrijver geworden zijn. Natuurlijk werd er ook veel voorgelezen. De kinderen konden de schrijvers vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe zij een boek maken (met pen of met de computer) en hoe ze op een idee komen om een verhaal te schrijven.

Vooraf kennis maken

Met de schrijversbezoeken maken de kinderen kennis met een echte schrijver en zijn of haar boeken. Voordat de schrijvers op bezoek komen, wordt in de klas aandacht besteed aan de boeken, zodat de kinderen zich alvast in kunnen lezen en zo de hoofdpersonen en de verhalen van de schrijvers leren kennen.

Jong geleerd..

Door de interactie met de schrijver leren de kinderen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek. Bij de vraag wie er allemaal al wel eens verhaaltjes schrijft, gingen veel vingers de lucht in. Schiedam heeft dus veel schrijvers in de dop die ooit misschien ook wel in de bibliotheek als schrijver op bezoek komen?!

Natuurlijk ook te leen

De boeken van alle vijf de schrijvers zijn natuurlijk ook te leen bij de Bibliotheek Schiedam. Ze zijn te vinden in de Korenbeurs, in de locatie Singel 24 en de Jeugdbibliotheek in De Klinker.