Sharing Kennedy

Afbeelding moord Kennedy

Met o.a. lezing Maarten van Rossem

Exact vijftig jaar na de fatale schoten in Dallas organiseert de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met Geschiedenis.nl een drieluik rond JFK: ‘Sharing Kennedy’.

Hier wordt teruggeblikt op het leven en de mythe van JFK. Wat zijn uw herinneringen aan de moord, de onvervulde verwachtingen van de jonge president en de romantiek en glamour van de Kennedy-clan?

Donderdagavond 21 november 2013: Introducing Kennedy. Amerika-deskundige Maarten Van Rossem met een lezing over JFK. Kaarten kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via deze link

Maarten van Rossem (Zeist, 24 oktober 1943) is een Nederlands historicus. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Als Amerika-deskundige treedt hij regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen, onder meer De Wereld Draait Door en Pauw en Witteman.

Vrijdagavond 22 november 2013 (toegang gratis): Killing Kennedy. Aan de hand van filmfragmenten worden de belangrijkste theorieën over de aanslag in Dallas in beeld gebracht. Historici Reinard Maarleveld en Klaas Kornaat van geschiedenis.nl leiden het gesprek.

Zaterdag 23 november 2013 (toegang gratis): Sharing Kennedy. Korte presentaties worden afgewisseld met een doorlopend 'Gesprek aan de Schie' waarin herinneringen aan JFK of de Kennedy-clan gedeeld kunnen worden met de zaal. Dit kan door een kort verhaal, een lied of gedicht of het tonen van een foto of een filmfragment. Dat mag spontaan maar bij voorkeur na aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 255 14 259. De hele dag door is er een verzamelaarsbeurs met Kennedy-materiaal.

De zaterdag wordt afgesloten met de onvermijdelijke Kennedy-quiz en een borrel met JFK-gesprekken.

Kom naar de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1 en deel uw ervaringen, materiaal en inzichten en voer het debat met andere Kennedy-liefhebbers!

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.