Stem jij in februari 2017 ook op de Bibliotheek Schiedam?

De Beste Bibliotheek van Nederland 16/17

De Bibliotheek Schiedam heeft jouw stem nodig om de prijs van Beste Bibliotheek van Nederland te kunnen winnen.

De Bibliotheek Schiedam staat op de shortlist voor de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2016/2017.

Deze shortlist is vrijdag 1 juli 2016 bekend gemaakt door de redactie van het vakblad Bibliotheekblad. Ook de Bibliotheek Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), de Bibliotheek Wijchen en de Bibliotheek Winschoten staan op deze shortlist.

Mystery guests

In de komende maanden zullen deze bibliotheken, op wisselende tijdstippen, bezocht worden door een aantal ‘mystery guests’ die de instellingen beoordelen op de vijf criteria die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk.

Publieksstemmen

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de vakjury en door de voorkeur van het publiek. Om iedereen die gedurende de maand februari 2017 zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, breed te informeren over de onderscheidende eigenschappen van de zes bibliotheken, zullen er in die periode, die voorafgaat aan de bekendmaking van de winnaar, videoprofielen en reportages van alle kandidaten gemaakt worden.

Bekendmaking winnaar tijdens Het Nationale Bibliotheekcongres 2017 in Assen

Welke bibliotheek uiteindelijk de beste zal blijken, wordt op 14 maart 2017 bekendgemaakt tijdens Het Nationale Bibliotheekcongres in Assen. Met de verkiezing wil Bibliotheekblad vooral onderstrepen dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen. Behalve de Beste Bibliotheek van Nederland kiezen vakjury en publiek dit keer ook weer de Beste Bibliothecaris van Nederland. Een bibliotheek is immers zo goed als de mensen die er werken.

Stem jij in februari ook op de Bibliotheek Schiedam?

Media: