Taal+ Loket geopend

Feestelijke opening

Eén plek voor informatie over Nederlands taalonderwijs en meedoen in Schiedam.

Woensdag 5 september is in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1 het Taal+ Loket geopend. Wethouder Mario Stam benadrukte in een korte speech het belang van initiatieven op het gebied van taal en participatie. Hierna vond de officiële opening plaats, waarbij de wethouder de nieuwe folder van het Taal+ Loket persoonlijk overhandigde aan Karin Visser, directeur van de bibliotheek Schiedam.

Bij het Taal+ Loket kunnen Schiedammers terecht met vragen over Nederlands taalonderwijs en activiteiten op het gebied van participatie in Schiedam. Het loket heeft een vaste plaats op het Lees- en Schrijfplein in de Bibliotheek Schiedam op Stadserf 1. Vrijwilligers van SWS Welzijn en Vluchtelingenwerk Maasdelta afdeling Schiedam geven hier informatie en advies, op woensdag van 14.30 - 16.30 uur en op donderdag van 18.00 - 20.00 uur. Het Taal+ Loket is een samenwerkingsverband van SWS Welzijn, Vluchtelingenwerk Maasdelta, afdeling Schiedam en de Bibliotheek Schiedam.

De Gemeente Schiedam steunt samenwerking in taal en participatie
Ook in tijden van bezuinigingen hecht de gemeente Schiedam belang aan taalontwikkeling en inburgering. Daarom steunt de gemeente Schiedam het Taal+ Loket.

Nadere samenwerking in Schiedam
Daarnaast voeren de samenwerkingspartners en ROC Zadkine gesprekken om gezamenlijk hun activiteiten af te stemmen, te verbinden en te versterken.

Samenwerking op het gebied van digitalisering
Samen met Seniorenwelzijn hebben de samenwerkingspartners de krachten op het gebied van computer, internet en sociale media al met succes gebundeld op een gezamenlijke site.