Week van de Alfabetisering

Logo van WVDA

Het is tijd voor taal!

Tijdens de Week van de Alfabetisering 2015 organiseert het Platform Taal en Participatie een Taalmarkt

De elfde Week van de Alfabetisering van 7 t/m 13 september 2015 staat in het teken van taal. Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk voor iedereen!

Op woensdag 9 september organiseert het Platform Taal en Participatie van 13.00 tot 15.30 uur een Taalmarkt in de Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145 in Schiedam.

De Taalmarkt richt zich op alle Schiedammers om hen te wijzen op het belang van taal en geletterdheid. Op de Taalmarkt staan aanbieders van taal- en participatie-activiteiten. Schiedammers die beter willen leren lezen, schrijven en spreken in het Nederlands of zelf aan de slag willen als vrijwilliger, kunnen er terecht voor informatie.

Tijdens de Taalmarkt worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd en is er bijzondere aandacht voor dyslexie. Anne Rats (bekend van de televisieserie ‘Otje’) treedt op met haar Voorlees act ‘Adam en de anderen’ (vanaf 7 jaar). Schrijver Arco Struik is aanwezig met leesboeken voor kinderen met dyslexie.

De inloop is vrij. Het is tijd voor Taal in Schiedam!

tvt 2015

tvt22015