Tentoonstelling KunstKlas

Foto van de opening van de KunstKlas tentoonstelling

KunstKlas Plein op de jeugdafdeling

Tentoonstelling van naschoolse kunstlessen op school.

Donderdag 10 juli opende Robert de Jong, locatie manager van de St. Bernardusschool, onder grote belangstelling de tentoonstelling ‘KunstKlas’. Hij deed dit samen met de initiatiefneemster van KunstKlas, de Schiedamse illustratrice Stefanie Kampman.

De tentoonstelling is het resultaat van 6 naschoolse lessen ‘KunstKlas ……in de St. Bernardus’ aan groep 4, 5 en 6. Onderzocht werd een aantal kunststromingen, zoals het kubisme en het expressionisme, stilleven, kleurenleer en illustratie.

Het resultaat is een prachtige tentoonstelling: in de vitrines liggen spannende maskers, eenvoudige stilleven tekeningen en verrassende boekontwerpen en op de viltborden  hangen  kleurrijke collages. Ze zijn te zien op het KunstKlas Plein op de jeugdafdeling op de 2e verdieping.

Er werden drie prijzen uitgedeeld: de Gouden Penseel werd gewonnen door Floor, de Zilveren Penseel door Casper en de Bronzen Penseel  door Marijn.

De tentoonstelling blijft de hele zomer te zien tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. Je kunt hem natuurlijk gelijk bekijken als je naar één van onze zomervakantie activiteiten komt. Stefanie Kampman zal op dinsdag 19 en 26 augustus en op vrijdag 29 augustus een schilderworkshop geven. Kijk voor meer informatie in de agenda van deze website.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.