Andre Kuipers in een volle zaal op Boek&Bal Schiedam 2014 - Fotograaf: Hannah Anthonysz

Terug van de wereldreis aan het Stadserf

De achtste editie van Boek&Bal Schiedam is een reis geweest om nooit meer te vergeten.

Ruim 700 bezoekers kwamen naar de Schiedamse afsluiting van de 79e Boekenweek. Bezoekers, schrijvers, organisatoren, sponsoren en medewerkers spreken over een meer dan geslaagde avond. Zoals Sunny Bergman het bij haar vertrek omschreef "Fijn, gemoedelijk en hartverwarmend".

Buitenaardse opening en wereldreis

De avond werd geopend door André Kuipers die in een volle theaterfoyer over zijn ervaringen en bevindingen tijdens zijn ruimtereis vertelde. Na deze buitenaardse opening genoten de vele bezoekers van de ervaringen, verhalen en hersenspinsels van Abdelkader Benali, Herman Brusselmans, Arjen Lubach, Franca Treur, Bettine Vriesekoop, Sunny Bergman, Joost Onna en Marente de Moor. Na de optredens werd gesigneerd en waren de boeken van de aanwezige auteurs te koop bij de stands van Boekhandel J.S. van Leeuwen en Post Scriptum. Ook Stedelijk Museum Schiedam en het Jenevermuseum hadden een stand in de foyer.

Waar Woorden Zinnen Worden

Nieuw dit jaar was het jongerenpodium in samenwerking met productiebedrijf Woorden Worden Zinnen. Derek Otte (Paginagroots), Lennart Pieters (Speyksessies), Gino van Weenen (KERN / Poetry Circle 010), Malique Mohamud (Firma ZINtuig), Charlie Dichter, Naomi Veldwijk, Van Ieder1 en Izzy maakten hun naam als woordkunstenaars waar, zetten het publiek aan het denken en maakten dat de hele zaal aan hun lippen hing. Hoofdact Typhoon droeg voor uit nieuw werk en maakte diepe indruk op het publiek.

Geknipt voor de reis

Boek&Bal Schiedam vond plaats in de Bibliotheek Schiedam, de foyer van Theater aan de Schie en een deel van het Stadskantoor aan het Stadserf. Voor de foyer kon iedereen plaats nemen in de kappersstoel van de beste kapper van Nederland; Araz uit Schiedam. Na een massage of behandeling door de professionals van Thermen Holiday was iedereen ontspannen en geknipt voor de reis.

Muzikale performance en los met Tim en Faab

In het theater droeg de Voorleesbrigade verhalen over Europa voor en werd hierbij aangevuld door een toepasselijke performance van singer-songwriter Daisy Cools en Joerie Rook – o.a. drummer en gitarist bij VOF de Kunst. Na alle literaire optredens was het tijd voor het Bal en werd knallend afgesloten met DJ’s Tim en Faab die de bezoekers tot de laatste minuut helemaal los lieten gaan.

Boek&Bal Schiedam is..

een initiatief van de Bibliotheek Schiedam met als samenwerkingspartners Theater aan de Schie, Boekhandel Post Scriptum en Boekhandel J.S. van Leeuwen.

Het evenement is uitgevoerd door Fun-Key Events.

In 2014 is Boek&Bal Schiedam mogelijk gemaakt door vele sponsoren; Rabobank, D&S van Doorn, Bingham, Stedelijk Museum Schiedam, Jenevermuseum, Vlietland, Thermen Holiday, Fonds Schiedam Vlaardingen, De Grootfonds Stichting, Stichting Elise Mathilde, Stichting Gemeenschapsfonds Schiedam, Bon&Co, De Boekensalon, BGS, InVorm, Ontdek Schiedam.nu, Wijnhandel Oranje, Van der Tol, Ketel 1, en Lancom.

Media:

Online foto's: