Terugblik Kinderboekenweekfeest

Foto van de Boekbeest en Feestbeest show

Topdrukte op het kinderboekenweekfeest

Woensdag 1 oktober kwamen 250 kinderen naar de Bibliotheek Schiedam om de 60ste Kinderboekenweek te vieren

En wat hebben ze genoten van het feestje! Meer dan 60 kinderen zongen enthousiast mee bij de poppentheatervoorstelling ‘Boekbeest en Feestbeest show’ van poppenspeler Jogchem Jalink en schrijfster Rian Visser. Bij de interactieve muziek- en poëzie voorstelling van Erik van Os klapten en stampten de 45 aanwezigen fanatiek mee. Twee meisje lazen samen met Erik een toneelstukje voor en de hele zaal lag dubbel door de grappige liedjes en rijmpjes.

Kinderen stonden in de rij om cupcakes te versieren met zelfgemaakte fondantbloemen en andere vormpjes bij Maite van The Cake Shop. Achterin de bibliotheek konden feesttoeterhoedjes gemaakt worden bij illustrator Maaike Slingerland en bij SWS welzijn lieten veel kinderen zich schminken, waarna ze met wat hulp van een echte styliste, een fotoshoot konden houden. De foto kon gelijk in een zelf versierd fotolijstje mee naar huis.

Op de tweede verdieping maakten KomKids medewerkers fraaie glittertattoos. Aan de kast achter hen hing een lange slinger mooi gekleurde medailles van de KomKids tekenwedstrijd. Bij de ronde tafel lagen boeken, waar driftig in gelezen werd op zoek naar de antwoorden van het speurtochtformulier. Bij de Boekendans klonk het speciale Kinderboekenweek lied ‘Feest’ van Kinderen voor Kinderen. Naast de Boekendans konden de kinderen ‘boekhappen’ met hun zelf versierde feesttoeter.

Op zaterdag 11 oktober om 14.30 uur is het tweede Kinderboekenweek feestje. Dan komt Simon van der Geest (winnaar Gouden Griffel 2013) samen met journalist Bas Maliepaard vertellen over zijn boek ‘Spinder’. Het thema op die middag is ‘kriebelbeestjes’. Daarom neemt Eugene Bruins (insecten deskundige) een aantal insecten en vogelspinnen mee om alles daarover te vertellen. Je kunt ze natekenen en de durfals mogen hem zelfs aanraken!

Klik op het agendapunt onderaan dit artikel en lees nog meer over de Sterke verhalen over kriebelbeesten op zaterdag 11 oktober 2014.

Media: