Thermen Bibliotheek geopend

De Thermen Bibliotheek Schiedam op feestelijke wijze geopend

Vanaf vandaag staat de gasten van Thermen Holiday iets bijzonders te wachten. Vanochtend is de Thermen Bibliotheek Schiedam geopend. Dit nieuwe concept is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Thermen Holiday en de Bibliotheek Schiedam.

Om 8.45 uur is de Thermen Bibliotheek Schiedam officieel geopend. Nadat Max Rutgers van Rozenburg, bestuurder Thermen Holiday, het woord opende gaf hij het stokje door aan Theo Schilthuizen, manager van de Bibliotheek Schiedam.

Na de openingshandeling sprak de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange

"Een bibliotheek in een sauna is net als een bloemenkraam in de Sahara.. Toch zie ik de raakvlakken tussen lezen en wellness; beide kunnen rust bieden, de gedachten vervoeren, het hoofd in de parkeerstand zetten, relaxend aan de rand van het zwembad, op een ligstoel in de zonneweide. De tijd die wat minder onverbiddelijk voorbij gaat".

Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij Thermen Holiday zijn werk Koning David en Batseba geschonken. Dit is vanaf vandaag in de Schiedamse sauna te bewonderen.

In de Thermen Bibliotheek kunnen gasten plaats nemen in één van de luxe fauteuils om gebruik te maken van één van de e-readers voorzien van de collectie van de Bibliotheek Schiedam.
Daarnaast zijn er ook fysieke boeken aanwezig in de Thermen Bibliotheek. Deze kunnen binnen Thermen Holiday gelezen worden om na gebruik door te geven.

Ook is er een touchscreen aanwezig waar de collectie van de Bibliotheek Schiedam ingezien kan worden. Boeken, cd's, dvd's en games kunnen hier eveneens gereserveerd en verlengd worden.

De openingstijden van de Thermen Bibliotheek lopen parallel aan die van Thermen Holiday: van maandag tot en met zondag van 10.00 - 23.30 uur; de bibliotheek is alleen te bezoeken in combinatie met een saunabezoek.

Kennismakingsactie

In het kader van de opening van de Thermen Bibliotheek zijn speciale boekenleggers met kortingsacties ontwikkeld. Op deze manier is het voor elke Thermen Holiday gast mogelijk om kennis te maken met de Thermen Bibliotheek Schiedam. Deze zijn te vinden in de Bibliotheek Schiedam, in Thermen Holiday en onderaan deze pagina te downloaden

Thermen Holiday in de Bibliotheek Schiedam?

Donderdag 6 juni, vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni komt de sauna naar de Bibliotheek Schiedam. Nieuwsgierig in welke vorm dit gebeurt? Kom dan langs tussen 14.00 en 17.00 uur en vind je ontspanning in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1.