Tijd voor taal!

Logo van de week van de alfabetisering

Lezen en schrijven op de lunchkaart

De tiende Week van de Alfabetisering van 8 t/m 14 september 2014 staat in het teken van taal.

1,3 miljoen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar hebben grote moeite met lezen en schrijven. Deze mensen noemen we laaggeletterd. Zij zijn niet in staat gedrukte of geschreven informatie te gebruiken en kunnen hierdoor minder goed functioneren in de samenleving, thuis en op het werk.

Op maandag 8 september organiseert de Bibliotheek Schiedam een Taallunch. Tijdens de lunch wordt het belang van goed kunnen lezen en schrijven benadrukt. Tijdens de lunch wordt er voorgelezen door de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam en gaan de deelnemers creatief aan de slag met taal.

Kijk voor meer informatie in onze agenda.