Vacature (30 uur per week)

Afbeelding van een post it met de tekst "vacature"

Specialist Educatie en Advies - PO

Als specialist ben je verantwoordelijk voor het bibliotheekwerk in de basisscholen in Schiedam.

Een van onze collega’s heeft een nieuwe uitdaging gevonden waardoor de volgende vacature is ontstaan.

Specialist Educatie en Advies - Primair Onderwijs (HBO)

voor gemiddeld 30 uur per week.

(gedurende schoolweken 34,5 uur, in principe tijdens de vakanties vrij).

De bibliotheek heeft in 2016 de implementatie ‘dBos in alle basisscholen in Schiedam’ voltooid. De Specialisten PO hebben nu de uitdaging om de strategische doelstellingen verder vorm te geven, uit te bouwen en te borgen.

Als specialist adviseer je de schooldirectie en leerkrachten bij het ontwikkelen van beleid rond taal- en leesontwikkeling, informatievaardigheden en mediawijsheid. Per school(locatie) stel je in nauwe samenwerking met de schooldirectie en de taal/leescoördinator het lees- en mediabeleid op van de school. Dit op basis van de specifieke vraag en behoefte van de school, de expertise van de bibliotheek en de uitkomsten van de monitor.

Als projectleider implementeer je het plan en voer je werkzaamheden uit ten behoeve van de bevordering van lezen en informatievaardigheden binnen de school. Als projectuitvoerder adviseer, organiseer, faciliteer en ondersteun je leerkrachten en vrijwilligers in de school bij de uitvoering van het lees-, taal- en mediabeleid.

Daarnaast voer je projectwerkzaamheden uit ten behoeve van de bevordering van lezen en informatievaardigheden binnen de school en ben je coördinator van een of meer deeltaken in de programmalijn Leesbevordering en Informatievaardigheden.

Qua opleiding en kennis heb je:

 • HBO werk- en denkniveau (bijv. afgeronde PABO/HBO-CMV/HBO-IDM).
 • Kennis van educatiebeleid, jeugdbibliotheekwerk, leesbevordering, cultuureducatie, collectioneren en informatiedienstverlening.
 • Kennis van de doelgroep en actuele kennis van en ervaring met media-educatie.
 • Een afgeronde opleiding tot Mediacoach is een pré.
 • Kennis van (sociale) media, systemen en de toepassingsmogelijkheden ervan.

Ben je zelfstandig, met strategisch vermogen, kan je goed analyseren, samenwerken met scholen en resultaatgericht werken én sturen? Heb je affiniteit met gaming maar ben je óók een teamspeler die zich helemaal herkent in deze beschrijving?

Solliciteer dan vóór 16 augustus 2019 door je motivatiebrief en CV te mailen naar solliciteren@debibliotheekschiedam.nl, t.n.v. Daphne Meijer. Zonder motivatiebrief wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen.

Vanzelfsprekend wordt je sollicitatie vertrouwelijk behandeld.

Sluitingsdatum voor inzending is vrijdag 16 augustus 2019.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op  maandag 26 augustus 2019, en een eventueel 2e gesprek op maandag 3 september 2019.

Wil je meer weten? Bel Monique Verweijmeren, programmaleider Leesbevordering en Informatievaardigheden, 010-7143600.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring in schaal 8, min. € 2668,- en max. € 3420,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het betreft een dienstverband van een jaar, waarbij een proeftijd van toepassing is. De intentie is om uiteindelijk een dienstverband voor onbepaalde tijd aan te bieden.

De bibliotheek Schiedam is een eigentijdse, duurzame bibliotheek, vol ambities en ondernemingslust. In de Gemeente Schiedam is in alle scholen primair onderwijs een Bibliotheek op School (dBos). De bibliotheek stimuleert het leesplezier in de scholen en het ontwikkelen van informatievaardigheden. Investeren in lezen is investeren in het zelfvertrouwen en de toekomst van kinderen. In samenwerking met scholen en de Gemeente wil de Bibliotheek Schiedam taalkrachtige en mediakritische leerlingen opleiden, door de lespraktijk te faciliteren met expertise en middelen, om het beste uit de kinderen te halen.

 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.