Afbeelding papiertje met het woord vacature.

(digi)Taalhuiscoördinator 24 uur p/w

De Bibliotheek Schiedam is op zoek naar een (digi)taalhuiscoördinator voor het (digi)Taalhuis.

Je wilt een belangrijke bijdrage leveren aan het bestrijden van laaggeletterdheid en bent van nature een netwerker en verbinder?

Het (digi)Taalhuis de Bibliotheek Schiedam heeft een uitdagende functie voor je als (digi)Taalhuiscoördinator. Je werkt in nauwe samenwerking met de programmaleiders aan het uitbouwen van ons (digi)Taalhuis met als doel de taalvaardigheid van laaggeletterden te vergroten.

Naar wie zijn we op zoek?

Een enthousiaste netwerker met organisatietalent, sterk in communicatie en pr en aantoonbaar beschikkend over een HBO werk- en denkniveau. Je bent initiatiefrijk en hebt affiniteit met de doelgroep van Schiedammers die onvoldoende kunnen lezen, schrijven en onvoldoende digitaalvaardig zijn om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij. Een achtergrond in taalonderwijs heeft voorkeur.

De (digi)Taalhuiscoördinator heeft een centrale rol in het verbinden, coördineren, informeren en signaleren, vraag en aanbod afstemmen, werven en ondersteunen van cursisten en vrijwilligers, projectadministratie, verantwoording en rapportage.

Een van de kerncompetenties behorende bij de functie is het managen van de vrijwilligers werkzaam binnen het (digi)Taalhuis.

Je bent bij voorkeur woonachtig in Schiedam en hebt een goede kennis van de sociale kaart.

Jouw profiel

• Een relevante opleiding op HBO niveau
  • Van nature een netwerker en verbinder
  • Aantoonbare ervaring met aansturing van vrijwilligers
  • Ondersteunend en faciliterend naar vrijwilligers, motiverend en enthousiasmerend
  • Organisatietalent, doener met inschattings- en improvisatievermogen
  • Sociale vaardigheden in communicatie en digitale vaardigheden met diverse doelgroepen (deelnemers, vrijwilligers, samenwerkingspartners)
  • Bekend met de sociale kaart
  • Planmatig werken
  • Initiatiefrijk en creatief denker
  • Kennis van de doelgroep laaggeletterden en diversiteit in taalniveaus
  • Bij voorkeur ervaring met lesgeven aan laaggeletterden

Wat bieden we?

We bieden een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving tegen een salaris in schaal 8 conform de CAO Openbare Bibliotheken, inclusief interessante arbeidsvoorwaarden. Het betreft een functie voor 1 jaar (proefperiode van 2 maanden) met uitzicht op verlenging.

Het werkgeverschap wordt voor het (digi)Taalhuis uitgevoerd door de Bibliotheek Schiedam. Deze zelfstandige functie is voor 24 uur per week; werktijden en –dagen in overleg, ingangsdatum per direct.

Ben je geïnteresseerd?

Meer informatie kun je inwinnen bij Iris Coster, Kwartiermaker Taalcoöperatie, icoster@debibliotheekschiedam.nl.

Jouw sollicitatie

Je sollicitatie met CV kun je mailen naar solliciteren@debibliotheekschiedam.nl, t.a.v. Daphne Meijer, Peoplemanager van de Bibliotheek Schiedam.

Je sollicitatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

Sluitingsdatum voor inzending is vrijdag 4 januari 2019.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 19 januari 2019, en een eventueel 2e gesprek op woensdag 23 januari 2019.