Vacature (24 uur per week)

Afbeedling van een post it met de tekst "vacature"

Medewerker PR & communicatie (24 uur)

Ben jij een creatieve kennisdeler en beeldvormer en weet je mensen echt te bereiken? Kom dan werken als medewerker PR &

Je verzorgt samen met collega’s uit de verschillende programmalijnen de PR & communicatie van de Bibliotheek Schiedam. Dit doe je ook in samenwerking met andere partijen uit Schiedam. Hiermee draag je bij aan een aansprekende verbinding tussen de Bibliotheek Schiedam, de samenwerkingspartners en de verschillende doelgroepen binnen en buiten de stad.

Je adviseert de projectteams van de Bibliotheek Schiedam over de meest effectieve inzet van PR & communicatiemiddelen, je verzorgt en ondersteunt de verschillende communicatie-uitingen van de Bibliotheek Schiedam,  je analyseert en rapporteert de respons op de PR & communicatie en je denkt mee over wenselijke vervolg- en verbeteracties en/of initieert deze.

Als medewerker PR & Communicatie

• Neem je het voortouw in het signaleren van nieuwe PR- en communicatiemogelijkheden.
  • Werk je nauw samen met diverse projectteams, zowel intern als extern.
  • Zorg je ervoor dat klanten van de Bibliotheek Schiedam doeltreffend worden bereikt.
  • Schrijf je pakkende en doelgroepgerichte teksten voor de website, social media en offline communicatiemiddelen.
  • Beheer en optimaliseer je de social media accounts.
  • Verzorg je de eindredactie in alle communicatie uitingen.
  • Ondersteun je collega’s in het opstellen van diverse communicatiemiddelen.
  • Ben je op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.
  • Bewaak je de huisstijl van de bibliotheek.

Wat vragen we van jou?

• Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding op het gebied van communicatie.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden.
  • Je bent taalkundig sterk.
  • Je bent proactief.
  • Je signaleert kansen en handelt daarnaar.
  • Je hebt uitstekende computervaardigheden.
  • Je  kunt overweg met vormgevingsprogramma’s uit het Adobepakket.
  • Je hebt ervaring in de vormgeving van drukwerk.
  • Je kunt duidelijk adviseren, communiceren, plannen, uitvoeren en rapporteren.
  • Voorkeur ervaring met Yoomla en wordpress.

Wij bieden

Wij bieden je een interessante functie in een dynamische werkomgeving met arbeidsvoorwaarden conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring schaal 7, min. € 2.271,- en max. € 3.010,- per maand bij een werkweek van 36 uur. Wij bieden in eerste instantie een contract voor één jaar met uitzicht op verlenging.
Deze zelfstandige functie is voor 24 uur per week; werktijden en –dagen in overleg, ingangsdatum per 1 oktober.

Jouw sollicitatie

Je motivatiebrief met CV kun je mailen naar solliciteren@debibliotheekschiedam.nl, t.a.v. Daphne Meijer, Peoplemanager van de Bibliotheek Schiedam. Zonder motivatiebrief wordt jouw sollicitatie niet in behandeling genomen. Je sollicitatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Sluitingsdatum voor inzending is 31 augustus 2019.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 9 of 10 september 2019, en een eventueel 2e gesprek op maandag 16 september 2019.