Vacature vrijwillige docent Digisterker

Afbeelding van Digisterker

Werken met de elektronische overheid

Vind je het leuk om anderen iets te leren?

Voor de cursus Digisterker is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar vrijwillige docenten die goed met (overheids)websites overweg kunnen, enthousiast zijn over de mogelijkheden van digitale media en die het leuk vinden om dit aan anderen over te brengen.

De overheid doet steeds meer zaken via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg of het doorgeven van een verhuizing. Voor wie dat nog lastig vindt of niet goed durft, organiseert de Bibliotheek Schiedam de cursus Digisterker. Tijdens de cursus wordt onder andere geoefend met het aanvragen van een DigiD of een toeslag, het werken met MijnOverheid en Regelhulp en met de website van de gemeente Schiedam.