Stadserf gaat cashless

Vanaf 1 november 2012: alleen betalen met pin.

In de Bibliotheek Schiedam - locatie Stadserf kan met ingang van 1 november niet meer met munt- en papiergeld betaald worden.

Betalen doe je dan met je bibliotheekpas, die je vooraf hebt opgeladen. Opladen kan alleen met een pinpas bij een oplaadpunt in de bibliotheek of thuis via de website met iDEAL. Uiteraard kunnen betalingen ook via pin gedaan worden aan de balie.

Opladen en betalen in de bibliotheek:

Voor het aanvullen van je tegoed of betalen maak je gebruik van een oplaadpunt (naast de uitleenbalies). Je houdt je pas voor de lezer (vierkante glaasje) rechts. Wacht op de piep en volg de instructies van het apparaat. Betalen kan vanaf 1 november alleen met een pinpas. Ben je kind en heb je zelf geen pinpas vraag dan of je vader of moeder je pas voor je oplaad. Dat kan ook thuis via de website.
Betalingen kunnen ook geschieden aan de balie met de pin.

Opladen en betalen via de website met iDEAL:

Log in rechts bovenin met je lenersnummer (1881 ... ... .) of gebruikersnaam en je pincode (geboortedag en –jaar: bijvoorbeeld: geboortedatum: 05-08-1999 wordt pincode: 0599) of wachtwoord.
Klik halverwege de pagina rechts op het gele stapeltje muntjes: Details financiële posten.
Je kunt nu zelf de hoogte van het oplaadbedrag bepalen. Betalen gaat via iDEAL; volg de instructies op het scherm.

Zorg ervoor dat er altijd voldoende tegoed op je pas staat. Bij een schuld van € 5,00 of hoger, moet je het tekort aanvullen voordat je materialen kunt lenen. Een kaart met een schuld hoger dan 5,00 is onbruikbaar.

Lukt het niet, vraag dan om hulp aan een van onze medewerk(st)ers.

Op de locatie Noord blijft het tot de sluiting half december mogelijk om zowel contant als met pin te betalen.