Verbouwing Korenbeurs

Foto van de Korenbeurs met busjes van aannemers voor de deur

Gericht op verbeteren toegankelijkheid.

De verbouwing, om de Korenbeurs klaar te maken voor haar aankomende bibliotheekfunctie, is begonnen.

Het streven is om de deuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs in juni 2015 te openen.

Zo wordt een lift geplaatst zodat mindervaliden en mensen met kinderwagens ook op de eerste etage kunnen komen. Aanpassingen, onder meer gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid, zijn mede mogelijk gemaakt door schenkingen van onder andere Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Job Dura Fonds en Stichting de Groot Fonds.

Vooruitlopend op de verhuizing zijn in de Bibliotheek aan het Stadserf  prototypes van nieuwe kasten in gebruik genomen. Tot de verhuizing wordt  alvast ervaring opgedaan met de opstelling van deze kasten en hoe deze het beste benut kunnen worden.

Het bijzondere aan deze kasten is dat ze gemaakt zijn van geperst 100% recyclebaar, CO2 neutraal papier. Door middel van spanbanden worden de kasten bijeen gehouden.  De Bibliotheek Schiedam is de eerste bibliotheek die gebruik maakt van dit nieuwe concept, ontworpen door hanratharchitect.