Vlietland Ziekenhuis

Foto van patient die luisterboeken luistert

Uitgebreide collectie voor patienten

Groter aanbod luisterboeken in het Vlietland Ziekenhuis dankzij de samenwerking met Stichting Aangepast Lezen.

Vanaf vrijdag 1 november 2013 kunnen patienten in het Vlietland Ziekenhuis, door de faciliterende rol van Stichting Aangepast Lezen, tijdens het ziekenhuisbezoek gebruik maken van een nog groter aanbod gesproken boeken, kranten en tijdschriften.

In de toekomst wordt dit aanbod nog verder uitgebreid met de collectie muziek van Muziekweb. Sinds juli 2013 kunnen patienten gebruik maken van een deel van de collectie van de Bibliotheek Schiedam. 

Voor mensen die in een ziekenhuis liggen, is afleiding meer dan welkom. Het Vlietland Ziekenhuis wil met deze uitgebreide service het verblijf in het ziekenhuis meer aangenaam maken. Luisteren naar een boek, een voorgelezen tijdschrift, krant of muziek kost minder inspanning en is ook geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, of moeite hebben met lezen.

De Bibliotheek Schiedam is blij met deze vruchtbare samenwerking met het Vlietland Ziekenhuis. Na hier een succesvolle pilot gedraaid te hebben, hebben Deventer en Groningen kenbaar gemaakt hetzelfde concept in de regionale ziekenhuizen uit te willen rollen.

Hierdoor is een samenwerking ontstaan tussen de Bibliotheek Schiedam, de Bibliotheek Deventer, de Bibliotheek Groningen, het Martini Ziekenhuis, het Deventer ziekenhuis, Stichting Aangepast Lezen en Muziekweb.

Vanaf vrijdag 15 november wordt de pilot ook in het Martini Ziekenhuis en het Deventer ziekenhuis uitgerold. In Deventer wordt gebruik gemaakt van de in Schiedam ontwikkelde portal.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.