Voorleesplezier

Foto van het voorlezen tijdens de Kinderboekensoos.

Door heel Schiedam

bij Kinderboerderij ’t Hoefblad, WOT Centrum West en Speel-o-theek Ikkie.

De Voorleesbrigade leest de komende maanden voor op veel plekken in Schiedam. Laat je kind genieten van een mooi, grappig, vrolijk of spannend verhaal over grote en kleine dieren, stoere jongens en meisjes en bijzondere landen en zeeën.

Een verhaal neemt je kind mee naar een fantasiewereld, waar het veel kan leren over vreugde en plezier, angst overleven, anderen helpen en accepteren zoals ze zijn.

Voorlezen op de kinderboerderij

Op Kinderboerderij ’t Hoefblad in het Prinses Beatrixpark worden elke eerste woensdag van de maand, tussen 14.30 uur en 15.15 uur (dieren)verhalen voorlezen. Bij mooi weer kunnen kinderen op hooibalen op het erf tussen de boerderijdieren luisteren. Bij slecht weer op hooibalen in de koeienstal.

Kinderboekensoos in WOT Centrum West

In het Wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum West aan de Liduinastraat 58A wordt op woensdagochtend 22 mei, 5 juni, 19 juni, 3 juli en 17 juli van 9.30 tot 10.30 uur voorgelezen in een gezellig hoekje met een heleboel knuffels van bekende prentenboeken. Kom gezellig met je kind luisteren.

Speel- en voorleesmiddag bij Speel-o-theek Ikkie

Bij Speel-o-theek Ikkie op Bospad 1 kunnen ouders en kinderen op de Speel-en voorleesmiddagen komen luisteren én kijken naar verhalen in het Japanse verteltheaterkastje. Deze gratis middagen zijn op woensdag 12 juni, 26 juni en 17 juli van 13.00 tot 15.00 uur.

Vooraf aanmelden voor alle voorleesactiviteiten is niet nodig en ze zijn allemaal gratis. De Bibliotheek Schiedam laat kinderen kennismaken met de mooiste, leukste, spannendste en verrassende (prenten)boeken, die op de diverse locaties van de Bibliotheek Schiedam te vinden zijn, kinderen lenen deze gratis want tot 18 jaar kost het basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam helemaal niets.